Auteur Topic: [ De Route ] Vietnam, Laos en Cambodja  (gelezen 8692 keer)

Offline Daisy

  • Winnaar Vuelta Pool 2022
  • Forumlid
  • Geslacht: Vrouw
[ De Route ] Vietnam, Laos en Cambodja
« Gepost op: 28-03-2017, 20:28:52 »


Peking Express doet dit jaar Zuid-Oost AziŽ aan: Vietnam, Laos en Cambodja.

Vietnam
Vietnam behoort met ruim 95 miljoen inwoners tot de top 15 meest bevolkte landen ter wereld. Na de herrinering van Noord- en Zuid Vietnam in 1976 werd het een socialistische volksrepubliek. Na jaren van hervormingen, trad het in 2007 toe tot de Wereldhandelsorgansatie. Ook is het lid van de Verenigde Naties.

Door een mengeling van diverse culturen, godsdiensten en geweldige natuur, staat Vietnam bekend als een populair vakantieland. Het is vooral geschikt voor rondreizen. De bekendste plaatsen zijn Hanoi (de hoofdstad) in het noorden en Ho Chi Min City (het vroegere Saigon) in het zuiden.

Het land wordt vaak gecombineerd met Laos en/of Cambodja.

Laos
Laos heeft ruim 5 miljoen inwoners en is het land dat ten noord-westen van Vietnam ligt. De hoofdstad is Vientiane. Via de rivier de Mekong wordt het land ook verbonden met Thailand. Toerisme is een grote bron van inkomsten voor het Aziatische land. Het wordt ook wel het backpackerparadijs genoemd. De locale bevolking is erg vriendelijk, maar wel arm.

Laos heeft prachtige tempelcomplexen, diverse (beschermde) natuurgebieden en prachtige grotcomplexen.

Cambodja
Laos en Cambodja worden samen vaak aangeboden als rondreis. Het ligt ingeclemd tussen Laos, Thailand en Vietnam. Het land heeft net als Laos prachtige tempelcomplexen en wie deze aan het eind van de vakantie zat is, kan uitrusten aan het strand van Sihanoukville. Het Angkor Wat tempelcomplex moet iedere bezoeker van Cambodja gezien hebben. Deze staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst, net als het Preah Vihear Tempelcomplex.

De hoofdstad is Phnom-Penh.


===============

In dit topic kun je de route bespreken die de kandidaten afleggen.