Auteur Topic: Belgische vrienden,discussier hier over PE voordat de NL uitzending is geweest  (gelezen 24764 keer)

Offline lebon simon

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Een verslagje van aflevering 7... Wie het nog niet wil weten allemaal, oogjes dicht...  ;)

Aflevering 7 van Peking Express brengt de kandidaten naar Ulan Ude, de laatste stopplaats in Rusland voor Mongolië wordt ingetrokken. De rivaliteit tussen Elias en Reinier wordt steeds groter. Maar Hans volgt de redenering van Elias niet helemaal en vertoont best sympathie voor Clarinca, zodat hij een complot tegen het geviseerde duo niet meteen ziet zitten.

De eerste twee koppels die het Bajkal-meer bereiken, mogen deelnemen aan de proef. Leiders Jeske & Elias mogen met voorsprong gaan liften en komen dan ook als eerste aan. Voor de tweede plaats wordt het een spannende strijd tussen Reinier & Clarinca en Hans & Rani. Wanneer de chauffeur van het eerstgenoemde koppel aan de kant moet voor een sanitaire behoefte, weet het jonge Belgische duo die begeerde tweede plaats te bemachtigen. Tot groot jolijt van Elias, die het niet kan nalaten zijn genoegen hieromtrent te uiten tov Reinier. ‘Loontje komt om zijn boontje’ valt ook niet in goede aarde bij Clarinca, trouwens. Wesley & Joeri zijn ondertussen ver achterop geraakt.

De 2 koppels die de proef niet hebben gehaald, moeten terugkeren naar het vertrekpunt van de dag en via een boog naar eindpunt Ulan Ude liften. Balen voor Reinier & Clarinca natuurlijk, maar vooral de tweeling valt dit zwaar, zelfs in die mate dat ze eraan denken te stoppen met de race. Gelukkig veranderen die sombere gedachten wanneer ze op zoek naar een rustplaats in een soort van zomermeisjeskamp belanden, waar ze hun faam als nieuwbakken tieneridolen dik in de verf kunnen zetten.

Elias & Jeske en Rani & Hans strijden ondertussen voor de amulet bij de proef in het vissersdorp. Daar wordt bepaald wie het meest geschikt is voor het harde vissersleven. De kandidaten moeten vissen vangen (net ophalen), schoonmaken en pekelen. Hierin blijkt Jeske de handigste, zodat de amulet voor haar is.

Ondertussen botert het niet meer zo goed tussen Reinier en Clarinca; zij gaat zich steeds meer ergeren aan zijn fanatieke gedrag. Reinier probeert het weer goed te maken, maar de slaapplaats is een zware tegenvaller voor Clarinca. Wesley & Joeri daarentegen komen in de grootste luxe terecht bij een welgestelde familie; hun charmes leveren steeds meer resultaat op.

Aan de start van dag 3 valt voor het eerst de regen met bakken uit de lucht. Tenminste voor Reinier & Clarinca en Wesley & Joeri, want de andere koppels liften vanuit de andere zijde naar Ulan Ude toe. Hans neemt een goede beslissing wanneer hij een op het eerste gezicht niet zo interessante lift aanvaardt, die eerder door Elias werd geweigerd. Tot ieders verbazing worden echter niet zij de winnaars van de dag, maar wel… Reinier & Clarinca !!! Ondanks de tegenslag eerder in deze aflevering, weten zij hun achterstand goed te maken en op die manier de tweede amulet te bemachtigen. Hans & Rani moeten tevreden zijn met de tweede plaats. Elias & Jeske stranden op 81 km van de finish, de tweeling op 242 km.

In de voorlopige tussenstand blijven Elias & Jeske aan de leiding, voor Hans & Rani en Reinier & Clarinca. De laatste plaats is voor de sympathieke Belgische tweeling, Wesley en Joeri.

Volgende week voorspelt vuurwerk in Mongolië !
« Laatst bewerkt op: 23-04-2004, 09:11:37 door lebon simon »

Offline Snapesangel

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • Stay who you are...
Volgende week voorspelt vuurwerk in Mongolië !

Ja hoor dat belooft zeker nog vuurwerk te geven...
Nu dat ie ook andere koppels aanvalt ..  ::)
Groetjes
Inge

Offline lebon simon

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Ja hoor dat belooft zeker nog vuurwerk te geven...
Nu dat ie ook andere koppels aanvalt ..  ::)

Elias maakt zichzelf idd niet populair met z'n houding naar Reinier. Of deze laatste nu wel of niet irritant is, geeft Elias nog geen vrijgeleide tot onsportief gedrag.  ::niet-ok::

Offline lebon simon

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Aflevering 8 van Peking Express brengt de kandidaten naar het serene boeddhistische Mongolië. Vanuit Rusland wordt per trein het noordelijk gelegen Sukbathaar bereikt. Gespreksonderwerp is het complot tegen Reinier & Clarinca, waarvan – althans volgens Hans – Elias de aanstichter is.

Bij aankomst in Mongolië worden de teams gescheiden; het oudste lid van ieder koppel moet zo snel mogelijk het klooster bereiken waar de proef wacht. Elias vertrekt als eerste, voor Hans, die zich als priester uitgeeft om aan een lift te raken. Daarna volgen Reinier en Joeri, die na een tijdje wandelen wordt opgepikt door een familie, waarvan de Engelssprekende dochters hem inwijden in de Mongoolse taal.

Het klooster ligt zo’n 35 km van de hoofdweg verwijderd en kan alleen worden bereikt via zandwegen. De lift van de aan de leiding liggende Reinier houdt het na een paar kilometer voor bekeken op de slechte wegen, waardoor hij uiteindelijk als laatste aankomt. Elias kan mee in een vrachtwagen met schapen en wordt als 1ste gezegend in het klooster door een 92-jarige monnik. Dan volgen Hans (op de moto) en Joeri (nog steeds met dezelfde Mongoolse familie).

Ondertussen houden de jongere leden van elk duo een proef onderling. Wesley blijkt de bekwaamste boogschutter, voor Clarinca, Jeske & Rani, die in deze volgorde bij de hereniging met de partners telkens een half uur langer straftijd moeten uitzitten. De nacht wordt doorgebracht in twee tentjes; Rani & Wesley in het ene, Clarinca & Jeske in het andere.

De ‘oudere’ leden brengen de nacht door in het gasthuis van het klooster. De sfeer is aangenaam sereen, tot Reinier het onderwerp van het complot aansnijdt. Binnen de kortste keren is de spanning te snijden. Elias heeft het nu vooral op Hans gemunt, die hem als aanstoker van het complot heeft aangewezen, terwijl dat in werkelijkheid Bart was. Elias wordt heel persoonlijk als hij Hans probeert te kwetsen door Rani in het verhaal te betrekken.

De volgende ochtend volgt de proef, waarbij het naast kennis omtrent de verblijfplaats ook gaat om observatievermogen & geheugen. Het is Hans die dit spannende vragenrondje overleeft en als eerste naar de partner mag liften. Elias vertrekt een half uurtje later met naar Hans toe nauwelijks verdoken moordneigingen in gedachten. Bij de reunie met de partners loopt de ruzie weer meteen hoog op tussen Elias en Hans; Rani kan haar emoties niet meer de baas. Reinier van zijn kant hoopt dat de onenigheid in zijn voordeel zal uitdraaien.

Ondertussen is alleen Joeri blijven plakken op de parking van het klooster, waar geen auto’s meer komen opdagen. Vertwijfeld en moegestreden besluit hij de strijd te staken. Exit bijgevolg voor misschien wel het sympathiekste koppel van de race.

Na een nachtje rust is het de vraag wie het eerst zal aankomen bij eindpunt Hotel Gengis Khan in Ulaabaatar. Winnaars worden uiteindelijk Hans & Rani (8 punten), voor Elias & Jeske (6 punten) en Reinier & Clarinca (4 punten).

In de voorlopige stand delen Hans & Rani nu de eerste plaats met Elias & Jeske (allebei 49 punten). Renier & Clarinca hebben er 44, wat betekent dat een laatste plaats bij de volgende aflevering in de Mongoolse steppe ook meteen de uitschakeling voor het omstreden koppel tot gevolg heeft.
« Laatst bewerkt op: 30-04-2004, 08:52:57 door lebon simon »

Offline Robin

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Wat jammer nou, das dan de tweede keer dat een voor mij favoriet koppel moet gaan.
Klinkt wel als een heel erg leuke uitzending, al snap ik dat gedoe van Elias niet zo goed...
Augurken zijn net krokodillen!!!

Offline Daino58

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • Krieke en Nathalie
Ik begrijp Elias nog altijd goed genoeg... Reinier speelt het spel bikkelhard en heeft geen greintje respect... Hij ligt ook mee aan de basis van het verlies van Wesley en Joeri... Wat was hij weer onsportief om de lift voor de eenling weg te kapen... Hoewel ik op dat moment wel eens bluspoeder zou geworden zijn... Ik vond dat Reinier ook weinig respect vertoonde bij de oudste monnik van het klooster en Elias daarentegen wel... Ik vond het ook van Reinier ongepast om de complotten kwestie op te rakelen in het klooster nog wel nota bene....
Elias en Jetske nu Wesley en Joeri weg zijn moeten jullie de honeurs waarnemen... Versla Hans en Reinier... Dan zal je wraak pas zoet zijn...
Kieke en Nathalie go for it !!

Offline Robin

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
okee... ik ga zondag met een open blik kijken 8)
Augurken zijn net krokodillen!!!

Offline lebon simon

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Ben nooit zo'n fan van Reinier geweest, maar Elias begint me ook wel enorm te irriteren. Beetje wild om zich heenschoppen wanneer 'm iets in de weg wordt gelegd, lijkt het. Alle remmen los, zonder het minste mededogen voor de concurrenten. En dan maar lullen over respect tonen voor elkaar... Zichzelf nog wat goedpraten bij partner Jeske, om daarna Hans helemaal te kleineren tov Rani.

Vind het heel jammer dat de tweeling moet gaan; maar misschien zijn ze idd wat te soft voor dit harde spel.

Offline P.E.-Fan

 • Forumlid
Reinier speelt het spel bikkelhard en heeft geen greintje respect... Hij ligt ook mee aan de basis van het verlies van Wesley en Joeri... Wat was hij weer onsportief om de lift voor de eenling weg te kapen

Stel je toch niet zo aan !!!! de "eenling heeft 30 (!!) minuten het alleenrecht gehad om een lift te regelen, het lijkt mij dat dat voldoende moet zijn. Lukt het dan nog niet, dan heeft Reinier het volste recht om het ook te proberen. Wat heeft het voor nut om 30 minuten later te mogen vertrekken, en dan vervolgens nog een paar uur te staan wachten totdat die slome tweeling eindelijk weg is ?

Sorry hoor Daino, maar als je je voordelen niet te gelde kunt maken moet je niet een ander daarop aanspreken.

Online Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
idd Reinier kon er niet veel aan doen. Joerie (of was het Wesley) had al tijd genoeg gehad. NA een tijdje stonden ze er dan met twee. Wie dan eerst komt, eerst maalt.


Vorige aflevering was ook weer superspannend! Die ene Mongool die Reinier en Clarinca rechtstreeks naar het checkpoint bracht. Dat zij dachten dat ie dat deed omdat hij in het begin in de stad verkeerd reed. Maar uiteindelijk blijkt dat de man geld wil hebben voor zijn benzine en dat ie de kaart en alle spelinformatie van R&C afpakt en wegrijdt!  :o :D
En dat ze dan aan Jeske en Elias moeten vragen waar ze heen moeten! Wat erg. Maar Elias was beetje onredelijk met zijn "Dan gaan we niet meer foeteren!" Hij was juist degene die zat te schelden als een kind.
En Rani en Hans die twee keer als eerste aankomen en ook nog eens de opdracht winnen! Meteen 2 amuletten erbij en nu hebben ze er 3. En ze hebben genoeg punten om zeker te zijn van een finaleplaats!

Superspannend op het einde toen R&H en R&C quasi tegelijkertijd aankwamen en nog moesten spurten om als eerste aan te komen!  ::oink::

Offline Snapesangel

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • Stay who you are...
vanavond de woestijn aflevering
het ziet er vermoeiend en spectaculair uit
ik ben benieuwd  ;D ::ok::
Groetjes
Inge

Offline lebon simon

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
O, dat gezicht van Elias toen hij hoorde dat ie mocht gaan pakken...  ::rofl::

'Laat ie Clarinca 2 keer die duin oprennen omdat ie het zelf niet kan' was de laatste rot-opmerking over een tegenspeler...

Bij deze... adios, Elias !  :P

Offline bongo

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
 • King of the Bongo
Shit, heb ik per ongeluk dit topic aangeklikt en weet ik nu al wie uit gaat  :-\\ errug dom natuurlijk... Maar ja vaak weet ik ook al de de uitslagen voordat ik naar Studio Sport kijk.
Bekijk mijn foto's van over de hele wereld op www.panoramio.com/user/88717

Offline lebon simon

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Aflevering 10 brengt de kandidaten van Choyr (Mongolië) naar Sainshand bij de Chinese grens. Reinier & Clarinca moeten deze etappe winnen om de finale te bereiken.

De drie resterende koppels worden per helikopter 300 km verder gebracht en afzonderlijk gedropt in de woestijn op 30 km afstand van Ooshin Else, waar de proef wacht. Ze krijgen allemaal een kameel ter beschikking om de bagage te dragen, een minimum voorraad aan levensmiddelen én een GBS om de goede richting te behouden. Om 7 uur ’s avonds dient er gestopt te worden met stappen en brengen de duo’s de nacht door in de dan afgekoelde woestijn.

Om 6 uur ’s ochtends zetten de kandidaten de voettocht verder; de eerste twee binnenkomers mogen deelnemen aan de proef. In tegenstelling tot de vorige dag zit Rani plots weer vol energie. Maar de kameel doet lastig en is er opeens vandoor met de rugzak. Paniek bij Hans & Rani, want hierin zitten ook hun papieren… En zonder die documenten geen oversteek naar China en dus einde van de race voor hen !!!

Reinier & Clarinca houden er een strak tempo op na en ook Elias & Jeske gaan snel vooruit. Uiteindelijk komen zij als eerste aan bij de zandduin, voor Reinier & Clarinca.

De proef is één van de zwaarste & mooiste uit de reeks… 3 keer moet een verschrikkelijk steile zandduin beklommen worden om daar puzzelstukjes op te halen. Wie het snelst de moeilijke Mongoolse puzzel kan maken, is de winnaar van de proef en krijgt 1 uur voorsprong bij het verder liften. Reinier heeft de grootste moeite om bovenaan de duin te geraken, maar slaagt er toch in bij de rode vlag te komen. Daarna gaat Clarinca ook goed, maar de 2de beklimming is er te veel aan voor Reinier; zodat Clarinca moet overnemen. Elias & Jeske zijn dus sneller aan het puzzelen, maar raken er niet meteen uit. Gelukkig voor hen zijn ze een fractie van een seconde sneller dan hun concurrenten om de puzzel in elkaar te steken.

Ondertussen melden ook Hans & Rani zich in Ooshin Else. Zonder kameel, maar gelukkig wél met de noodzakelijke documenten. Uitgeput zoeken de kandidaten een nieuwe slaapplaats op; al willen Reinier & Clarinca eerst nog naar een restaurant om daar contacten te leggen voor het verder zetten van de race. Vriendelijke dames bezorgen hen onderdak in een hotel en beloven hen aan een lift te helpen voor de volgende dag. Toeval wil dat Rani & Hans in hetzelfde hotel onderdak hebben gevonden. Een praatje met Reinier brengt Rani tot duidelijke gedachten omtrent Elias… Het lijkt erop dat het Belgische duo een handje gaat toesteken in de uitschakeling van Elias & Jeske.

Deze laatsten mogen na het winnen van de proef dus 1 uur vroeger liften dan de concurrenten. Maar ze vonden het niet nodig om de avond voordien een lift te regelen en veel auto’s zien ze niet passeren in de vroege ochtend. Ze besluiten te gaan lopen in de goede richting. Ook voor Hans & Rani loopt het niet gesmeerd, ondanks een radio-oproep om hen te helpen. Wie het zaakje wel goed heeft geregeld, is natuurlijk Reinier. Na een aarzelende start is hij (samen met Clarinca) goed op weg naar Sainshand, dankzij de hulp van de dames die hij daags voordien in het restaurant heeft ontmoet. Reinier & Clarinca zijn dan ook de enigen die het eindpunt binnen de afgesproken tijd weten te bereiken.

Elias & Jeske hebben ondertussen geen lift gezien en de hele tijd blijven stappen. Hans & Rani hebben besproken met welk duo ze het liefst naar de finale willen. Ze gunnen het toch eerder Reinier & Clarinca tov het andere koppel. Uiteindelijk slagen ze er in extremis toch in een lift te versieren; goed genoeg om hen verder te brengen dan Elias & Jeske !!! Tot grote teleurstelling van Elias die samen met partner Jeske de slotrace naar Peking dus nét niet heeft gehaald. Volgende week de ongetwijfeld spannende ontknoping van Peking Express !
« Laatst bewerkt op: 14-05-2004, 09:12:52 door lebon simon »

Offline Snapesangel

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
 • Stay who you are...
en dit vond ik nou wel eens een verrassend einde !!!
 ;D ik heb ff gegild toen ik zag dat Jeske en Elias laatste waren LOL (sorry voor de fans he ;) )
k vond het wel weer een beetje l..ig dat Elias op Reinier zat te vitten over het feit dat ie Clarinca op die berg liet lopen voor de tweede keer
ach ja... het zal een spannende finale worden  ::ok:: ;D
Groetjes
Inge

Offline Robin

 • Forumlid
 • Geslacht: Vrouw
Leuk ::ok:: ... en een finale zonder ruzie op de koop toe :)
Augurken zijn net krokodillen!!!

Online Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Niet leuk. Ik wou E&J in de finale.

R&C zijn te hard over lijken gegaan. E heeft em daar op gepakt (zij het helaas op onvolwassen en agressieve manier). Maar al bij al had ik liever Elias dan Reinier in de finale.

Maar toch wel top gedaan van Reinier & Clarinca. Proficiat voor hen.  :)

Offline desiree

 • Forumlid
Re: [Koppel]Reinier en Clarinca
« Reactie #37 Gepost op: 14-05-2004, 13:19:48 »
yessssssssssss. ze zitten in de finaleeeeeeeeeee ::rofl:: ::bravo::

Offline desiree

 • Forumlid
Re: [Koppel] Jeske en Elias
« Reactie #38 Gepost op: 14-05-2004, 13:23:19 »
jammer voor jullie, hard gewerkt,veel gezien en gedaan,maar er kunnen er maar twee doorgaan, evengoed gefeliciteerd.
Bedankt voor het kijkgenot ::bravo::

Online Robbieazerty

 • Forumlid
 • Geslacht: Man
Ziet mijn oog dat goed dat je dat eerst in die andere twee topics gepost hebt? Maar dat de mods gelukkig zo opmerkzaam waren om het hier te zetten.

Wat en kutstreek. (niet van de mods dus, maar van die desiree om het voor iedereen te vergallen)