PekingFANexpress

Doe mee en win....

Het zal bikkelen en afzien zijn voor de deelnemers aan Peking Express. Zien rond te komen van 100 roebels per dag en toch ook nog duizenden kilometers afleggen om binnen 7 weken van Moskou naar Peking te komen.
Wij hoeven alleen maar 13 á 14 weken lang relaxed op de bank hangend, pot zoutjes naast ons en een lekker pilsje binnen handbereik naar de buis te kijken, om met ze mee te leven en het ook een beetje mee te maken
Kijk,…. dan zou de verveling toe kunnen slaan, of krijg je de kriebels en zou zelf ook wel vreemde wegen willen gaan om in China uit te komen.
Pekingexpress.org zou Pekingexpress.org niet zijn als de crew daarin niet zou hebben voorzien.

Wegens succes bij de planetFANrace is de PekingFANexpress in het leven geroepen. Niet helemaal hetzelfde, want verandering van spijs doet eten tenslotte!!!!

Wat is de bedoeling.....

Het concept is simpel. We gaan in 12 weken tijd een virtuele reis maken van Nederland naar China. Onderweg stoppen we af en toe. Iedere week is een etappe met 3 halteplaatsen. Dat zijn dus 12 etappes met een totaal aan 36 halteplaatsen. Aan jullie om uit te vinden waar we halt houden.
Om deze halteplaatsen te vinden, geven wij een aantal hints, veelal foto’s of samengestelde foto’s met cryptische aanwijzingen er bij. Die foto’s zijn altijd te vinden op Internet. Door de cryptische aanwijzingen op te lossen en de foto’s te vinden kun je achter de halteplaats komen.
Voor het vinden van een halteplaats worden meestal 4 à 5 hints gegeven.

Met het vinden van de halteplaatsen kun je punten verdienen. Bij de opgave van de hints staat bij iedere halteplaats hoeveel punten deze maximaal kan opleveren.
Het aantal punten ligt een beetje aan hoeveel aanwijzingen er zijn op te lossen of te verklaren en hoeveel plaatjes er gezocht moeten worden op Internet. Want niet alleen het vinden van de naam van de halteplaats levert punten op. Ook de juiste verklaring en ook de verschillende delen van samengestelde foto’s.
De vindplaatsen op Internet worden bij het insturen van de oplossing doorgegeven door middel van het geven van de URL van de site waar het plaatje staat eventueel toegevoegd de URL van het plaatje zelf.
Een URL is de naam van de site zoals bijvoorbeeld http://www.pekingexpress.org er ook één is.

Een uitgebreide handleiding voor het zoeken naar de antwoorden op de hints vind je hier
Het exact juiste plaatje
Alleen het exact juiste plaatje geldt, niet een plaatje waar hetzelfde opstaat maar vanuit een andere hoek of zo.
We zoeken een plaats waar deze kerk staat en geven als hint de foto hiernaast. Je vindt de foto op deze site:

http://geoffreygoldberg.com/Netherlands/Netherlands.htm

Dan willen we de URL van de site zien waar de foto staat en als verduidelijking mag je ook de URL van het plaatje in de uitleg meesturen. Het levert je 1 punt op.

Misschien weet je dat het toevallig de Dom in Utrecht is en je stuurt de URL van een andere foto van dezelfde Dom. Hiervoor krijg je geen punten.

Je raad dat de halteplaats Utrecht moet zijn, weer 5 punten erbij
De bonusvraag
Na het 2e,4e,6e,8e 10e en 12e traject krijg je een bonusvraag. Ook hier kun je punten mee verdienen.

De etappe beloning
Na iedere etappe krijgt elk team dat tenminste 50% van het maximum te halen aantal punten heeft weten te vergaren een digitale interactieve legpuzzel toegestuurd.(exe bestand) Bij oplossing van die legpuzzel heb je een onderdeel te pakken van een afbeelding die je nodig hebt voor de finaleopdracht. Heb je de puzzel gemaakt, dan moet je een screenprint er van maken en deze naar ons terugsturen. Je kunt cheaten met die puzzel, maar aan het eind als je je puzzel klaar hebt, dan komt er een schermpje met hoelang je er over hebt gedaan, en hoe vaak je hebt gecheat. Van dat scherm willen wij een screenprint zien. voor iedere cheat gaan er 5 punten van je behaalde punten af. Als je helemaal geen screenprint stuurt dan gaat er zowiezo 20 punten van je totaal behaalde punten af. De puzzel kun je sturen naar mapel@realitynet.nl
Haal je die 50% van het aantal punten niet, dan geen puzzel en krijg je het moeilijker bij de finaleopdracht. Het percentage wordt afgerond.
De finale opdracht
Zoals wel duidelijk is uit voorgaande krijg je 12 puzzels. Die 12 delen vertegenwoordigen van een afbeelding die je nodig hebt voor de finaleopdracht. De rest hoor je te zijner tijd wel!!!!

Het team dat de meeste punten weet te verzamelen is winnaar van de PekingFANexpress

Puntentelling

Voor iedere juist gevonden plaatje/foto (URL v/d site verplicht)
Voor iedere juist uitgelegde cryptische aanwijzing
Voor iedere juist geraden halteplaats
Voor de juist beantwoorde bonusvraag
Voor de oplossing van de finaleopdracht
1
1
5
50
100
punt
punt
punten
punten
punten
Om de puntentelling iets te verduidelijken vindt je hier als voorbeeld de puntentelling van de plaats Tongeren (4 hints)

Wat moet je doen.....

Je kunt je inschrijven door het invullen van het aanmeldingsformulier. Je mag meedoen als individu, maar ook als team. Wil je meedoen gewoon voor de fun,…wij houden je niet tegen!

Elke keer als je een halteplaats hebt gevonden kan je deze insturen door middel van het oplossingsformulier. Dit moet wel op volgorde gebeuren. Dus eerst insturen halteplaats 1 dan 2 etc. Eenmaal ingestuurd dan is dat je definitieve oplossing en kan niet meer worden herzien. Wij vragen jullie de oplossingen met enige regelmaat in de loop van de week in te sturen, anders lukt het ons niet alles op tijd na te kijken.
Oplossingen van de lopende etappe dienen uiterlijk op de zondagavond 23.59 uur ingestuurd te zijn. Iedere zondag rondom de klok van 12.00 uur kunnen jullie dan de nieuwe opgave verwachten voor het nieuwe traject.