Aflevering 2

 

Cynneke
Aflevering 2: De Topaz Imperiale

De 2de etappe is van start. De kandidaten moeten op weg naar Ouro Preto en onderweg moeten ze een Topaz Imperiale zien te kopen.

Pascalle en Paul zijn snel op weg. Ze hebben een duidelijke taakverdeling; Pascalle regelt de liften en Paul draagt de tassen van hen beide. Egbert en Jozefien staan er daarentegen niet zo goed voor. Het duurt heel lang eer ze een lift te pakken hebben gekregen en Jozefien komt er, in hun eerste lift, achter dat ze hun kaart en de opdracht kwijt is. Ze laten hun lift stoppen en lopen terug naar hun liftplaats. De map met kaart en opdracht is echter niet meer te vinden.

Pascal en Miranda zijn erg gedreven en georganiseerd. Na Peking Express willen ze gaan samenwonen. Ook nu weer weten ze door hun gedrevenheid een engelse lerares hen zover te krijgen dat spijbelt en hen een heel eind weg brengt. Ze brengt de beide kandidaten zelfs naar een juwelier voor een Topaz Imperiale. De juwelier laat hen een paar oorbellen zien voor 190 réal, maar dat kunnen Pascal en Miranda niet betalen. Alle kandidaten hebben maar 20 réal meegekregen. Uiteindelijk komt de juwelier terug met een heel klein steentje dat ze gratis mee mogen nemen.
In de tussentijd staan Hannes en Jesse al een uur te wachten en ze weten geen lift te krijgen. Egbert en Jozefien halen ze in en vragen of ze hun opdracht mogen overschrijven en even op de kaart mogen kijken. De beide broers vinden dit goed, maar nadat Egbert en Jozefien klaar zijn, stappen ze weer in hun lift en rijden door. Hannes en Jesse blijven eenzaam achter.

Ook met de drie andere koppels gaat het niet zo lekker. Hans en Emily rijden zich vast in een afgelegen dorpje en Raf en Martha zitten vast in een lange file. Nancy en Anja zijn door het race-fiasco van aflevering 1 besloten om ditmaal te winnen. Ze weten een lift te krijgen van een vrachtwagenchauffeur maar rijden al snel wéér de verkeerde kant op.
Pascalle en Paul komen als tweede aan in de mijnstreek. In tegenstelling tot Pascal en Miranda hebben ze onderweg nog geen Topaz weten te kopen, dus moeten ze dat nu nog zien te doen. Pascalle klampt winkelpersoneel aan en de eigenaar van de winkel is uiteindelijk zo aardig hen te helpen. Hij belt zijn vrouw die hen tegemoet komt met een Topaz Imperiale inclusief het garantiebewijs. Ze kunnen hem kopen voor 15 réal.

Met Nancy en Anja gaat het nog steeds niet zo goed. Ze staan langs de kant van de weg en zoeken de goede route. Terwijl ze staan te discussiëren welke kant ze op moeten, zien ze ietsje verder een poes aangereden worden door een bus. Ze willen het liefst de poes de nek omdraaien, maar durven het beide niet. Dan lopen ze maar weg, waarna een lokale inwoner de poes gewoon de berm ingooit.
Pascal en Miranda’s race gaat voorspoedig. Ze komen als eerste aan, maar tot hun verbazing zien ze dan dat hun steen nog gekeurd moet worden op echtheid. Er wordt meteen duidelijk waarom ze hun steen gratis kregen, want hij is niet echt en ze moeten dus op zoek naar een andere. Pascalle en Paul komen als tweede aan bij Roos en, zoals verwacht door het garantiebewijs, is hun steen echt. Zij zijn het eerste koppel dat morgen de proef mag spelen.

Egbert en Jozefien zijn ook in het standje aangekomen en stormen het gemeentehuis binnen. Ze worden naar een handelaar gebracht die enorm stottert. Egbert raakt nogal opgefokt hierdoor, maar hij weet toch een steen uit te zoeken voor 10 réal. Als ze als derde aankomen, blijkt ook hun topaas echt te zijn. Morgen zullen zij dan ook tegen Pascalle en Paul strijden in de proef en ze mogen ook bij edelsteenbewerkers slapen vannacht. Daar worden zowel Pascalle en Paul als Egbert en Jozefien geïnformeerd over stenen. Pascalle en Paul zijn heel geïnteresseerd en doen erg hun best. Egbert en Jozefien niet en laten het maar over zich heen komen.
De andere koppels moeten op eigen houtje een slaapplaats zien te vinden. Nancy en Anja slapen bij een kunstenaar die hen wil fotograferen. Hij blijkt een commune te hebben en tot laat in de nacht is er feest. Pascal en Miranda liggen eerder op bed. Zij slapen in een huis in de arme buurt bij twee zusjes. Zij geven Pascal en Miranda eerst nog een rondleiding door de stad, maar Pascal en Miranda gaan vroeg naar bed omdat ze erg teleurgesteld zijn door het verlies van die dag.
Dag 2
Pascalle en Paul en Egbert en Jozefien moeten tegen elkaar strijden in de proef. De bedoeling is om een kruiwagen vol met zand te scheppen en naar boven te duwen. Voor elke volle kruiwagen mogen de koppels 1 waardevolle steen uitkiezen. Er zijn 15 stenen te vergeven en wie uiteindelijk de meeste waarde bij elkaar heeft verzameld, wint.

Het is een loodzware proef. Paul en Egbert scheppen en duwen de kruiwagen, terwijl de beide dames stenen kiezen. Jozefien had niet opgelet de avond ervoor bij de edelsteenbewerkers en kiest op goed geluk maar stenen uit. Pascalle kiest heel zorgvuldig en weet dan ook de duurdere eruit te kiezen. Pascalle en Paul verdienen met 7 stenen 669 euro, terwijl Egbert en Jozefien met 8 stenen maar 480 euro verdienen. Pascalle en Paul winnen dan ook de amulet.
Nu moeten alle koppels naar Diamentina liften. Wie daar als eerste is verdient de vrijgeleide voor de volgende etappe. Aangezien Egbert en Jozefien nog steeds hun map met de kaart kwijt zijn, vragen ze aan Paul om die van hen even in te zien. Paul staat dit toe en geeft, tot ergernis van Pascalle, zelfs nog informatie toe. Wanneer Egbert en Jozefien een lift vinden, is Jozefien erg teleurgesteld. Door haar schuld zijn ze de map kwijt en hebben ze de proef verloren. Wel weet ze de bestuurder van de auto zo ver te krijgen dat hij hen helemaal naar Diamentina brengt. Helaas krijgt hij onderweg een telefoontje dat hij een vriend op moet halen op het vertrekpunt. Hierdoor lopen Egbert en Jozefien 2 uur verlies op. Hun chauffeur wil daarom een taxi voor hen regelen en betalen met edelstenen. Dit lukt niet en de taxi komt niet opdagen. Daarom nemen ze afscheid. Egbert en Jozefien geven het liften op en weten een gratis maaltijd te regelen. Hierdoor komen ze als laatste te liggen.
Net als Egbert en Jozefien wil Pascalle een lift zien te krijgen die ver gaat. Ze vinden een echtpaar dat terugkomt van vakantie en dat toch ooit naar Diamentina wilde en daarom besluit Pascalle en Paul maar meteen te brengen. Onderweg krijgen ze echter ruzie over de stopplaats. Pascalle wil liever nog 50 kilometer doorrijden naar een grotere stad omdat ze denkt daar makkelijker een slaapplaats te krijgen. Paul is echter bang voor de avondstop die plaats niet meer te bereiken wil liever hier in het kleinere plaatsje slapen. Hun privé-chauffeurs regelen een slaaplaats voor vier in het mooiste huis van het dorp. Ze krijgen ook een maaltijd, maar door de ruzie is het aan tafel niet erg gezellig.

Hans en Emily gaan voor het avontuur. Aangezien er niemand af moet vallen en de beloning voor het winnen van deze etappe slechts een vrijgeleide is, laten ze de race voor wat hij is en wijken af van de gangbare route. Ze krijgen een lift van een dokter die hen meeneemt naar zijn grote, luxe huis.
De laatste dag van de etappe breekt aan. Pascalle heeft het erg moeilijk met afscheid nemen van de bewoners van hun slaapplaats. Hun privé-chauffeurs brengen hen meteen weer weg naar Diamentina waardoor ze zich geen zorgen hoeven te maken over liften.

Piet en Sylvia weten geen lift te krijgen. Na 1 uur hebben ze nog steeds niet. Sylvia, die portugees spreekt, maakt lange praatjes met de bevolking in de hoop zo een lift te krijgen. Piet wordt hier erg boos om en wil zo snel mogelijk een lift zoeken en maakt hierom ruzie met Sylvia. De ruzie kost hen veel tijd.
Ook bij Egbert en Jozefien gaat het nog steeds niet voorspoedig. Ze stappen in een auto maar weten verder niet waar ze zijn en welke kant ze op gaan door de verloren kaart.
Pascalle en Paul liggen, dankzij hun privé-chauffeurs, voorop in de race. Ze worden op de hielen gezeten door Pascal en Miranda die ook een auto weten te krijgen naar Diamentina. De chauffeurs van Pascalle en Paul krijgen echter honger en stoppen onderweg om wat te eten waardoor Pascal en Miranda eerder in Diamentina aankomen. Helaas hebben ze moeite de eindbestemming te vinden, waardoor Pascalle en Paul eerder aan komen. De amulet en de vrijgeleide gaan dus naar hen.

Op de rangschikking krijgen ze nog een verrassing: Egbert en Jozefien liggen zo ver achter dat er niet op hen gewacht kon worden. Zij zijn dus laatste.

Pascalle en Paul krijgen een vrijgeleide naar Brazilia-stad en een overnachting in een luxe-hotel. Ze mogen ook een duo uitkiezen dat profiteert van hun vrijgeleide en eveneens met hen mag overnachten. Ze kiezen voor Piet en Sylvia.
Volgende week:
6 Koppels racen richting de hoofdstad van Brazilië. 2 Duo’s zijn veilig en kunnen niet afvallen, maar Paul en Pascalle krijgen ruzie en Paul wil naar huis. Zou hij inderdaad opstappen en de kans op de overwinning opgeven? Kijken dus, naar aflevering 3!!