Aflevering1

 

Menno
Aflevering 1: Het is weer begonnen!

De ultieme race gaat weer beginnen, we staan klaar voor een nieuw avontuur. De duo’s weten niet dat er deze keer een extra koppel in het spel is en dat er daardoor al een koppel uit moet voor het spel goed en wel begonnen is. Dit jaar doorkruisen we een heel nieuw continent. Houd je vast voor Peking Express Zuid Amerika. De duo’s reizen van de Atlantische Oceaan naar de Stille Oceaan, van Rio de Janeiro naar het wilde westen van Brazilië. Over het Andesgebergte naar de zoutvlakte in Bolivia. Langs het Titikakameer naar de Inca’s in Peru. Dwars door de Nazcawoestijn naar de Stille oceaan tot Lima waar de finale wordt gespeeld.
Aan de voet van de wereldberoemde Cristo Redentor staan 9 koppels klaar voor een lange tocht dwars door Zuid Amerika.
Op verschillende plaatsen in Rio zijn in totaal 6 startmappen verstopt. De duo’s die zo’n startmap te pakken krijgen gaan zeker door naar volgende etappe. Voor de koppels die daar niet in slagen dreigt de eliminatie. Maar eerst moeten ze te voet de 700 meter hoge Corcovado berg afrennen.
Hans en Emily nemen resoluut het voortouw. Ralph en Servio die elkaar pas 15 min kennen snijden de bochten af en halen Hans en Emily in. Maar, een snelle afdaling is niet zonder gevaar: Servio gaat door zijn voet heen en kan niet verder rennen. En zo kunnen Hans en Emily als eerste beginnen met liften. Alleen Paul en Pascalle zitten nog op de berg en het schiet niet op. Het is het enige Nederlands-Vlaamse koppel dat elkaar net voor het een kwartier voor de race leerde kennen.
De meeste koppels zitten al in Santa Teresa, waar ze op zoek moeten naar de eerste startmap.
Ralph en Servio zitten 500 meter van hun doel maar Servio’s blessure vertraagt hun opmars. Ook Hans en Emily zijn vlakbij. Ralph en Servio beginnen nou aan de laatste 100 metermaar Hans en Emily zijn net iets sneller. Met de eerste startmap in de handen hoeven ze voorlopig niet te racen.
De andere duo’s komen 1 voor 1 bij de tramhalte in Santa Teresa aan. Zij vinden alleen maar een hint voor de volgende startmap.
Op de tribune van het stadion Sambródromo liggen 2 startmappen klaar voor de duo’s maar de meeste duo’s hebben moeite met het ontcijferen de hint. Pascal en Miranda vinden als eerst het stadion en hebben een startmap. Hannes en Jesse zijn dankzij een sprintje als eerste bij de tweede map. Ook zij kunnen niet meer geëlimineerd worden. 
Zes duo’s zitten nog in de volle eliminatierace. Ze racen naar de beroemde bergtoppen die de skyline van Rio domineren, de Pao do Acucar en de Pao do Daoeka. De startmap is voor degene die het eerst te voet de top van de Pao do Daoeka bereikt. Raf en Martha halen iedereen in en bereiken de top en de startmap als eerst.
De 4 duo’s met een startmap mogen de stad uitliften. Vandaag volgen ze de kustlijn naar Guaratiba en morgen trekken ze het binnenland in naar de finish in Tiradentes. Binnen een kwartier vinden alle vier de duo’s een lift. De andere 5 jagen verder naar de laatste startmap.
Piet en Sylvia komen als eerste bij de map op het Copacabanastrand iets verderop strijden Paul en Pascalle en Jozefien en Egbert om de laatste startmap. Hij gaat naar Jozefien en Egbert omdat zij net iets sneller waren.
Voor Ralph en Servio, Anja en Nancy en Paul en Pascalle is er geen startmap meer over. Ze moeten in Rio een slaapplaats. Morgen moeten ze beginnen met liften. Om 4 uur moeten ook alle liftende koppels stoppen met en een slaapplaats zoeken. In de arme buurten is dat makkelijk, maar in de rijke villabuurten is dat een stuk moeilijker. Ralph en Servio gaan opzoek naar een ziekenhuis, omdat het niet goed gaat met Servio’s enkel. Maar hij wil toch doorgaan met de race.
Op dag 2 trekken de 9 duo’s het binnenland van Brazilië in. De 3 koppels zonder startmap zitten nog in Rio. Wie van hen als laatste de finish bereikt moet als eerste naar huis. Voor de andere duo’s start om 8 uur de race om de eerste amulet van €10.000,- Ze racen naar de Matriz de Santo Antônio kerk in Tiradentes. De koppels in Rio mogen om 10 uur beginnen met liften. Paul en Pascalle hebben veel geluk met liften en hebben gelijk een lift. Anja en Nancy komen langzaam op gang maar lopen toch langzaam in op Ralph en Servio. Het wordt avond maar de 6 duo’s die om de amulet strijden zijn nog steeds niet bij de finish aangekomen.
Maar dan is het toch tijd voor de rangschikking
1.   Raf en Martha
2.   Hans en Emily
3.   Pascal en Miranda
4.   Egbert  en Jozefien
5.   Hannes en jesse
6.   Piet en Sylvia
7.   Paul en Pascalle
8.   Nancy en Anja
9.   Ralp en Servio (liggen nu uit de race)

Raf en Martha winnen de Amulet en Ralp en Servio kwamen als laatste aan en gaan als eerste terug naar Nederland.

Wie zal er de volgende etappe verliezen?! Welk koppel zal de volgende etappe winnen?! Dat zien we volgende week…