Pool uitleg

Zo werkt de Peking Express 2007 Pool

Hoe kan je stemmen?
  • Je kan elke week tot zondagavond 20.00 uur je stem uitbrengen.
  • Je mag zo vaak per week stemmen als je wilt. Je kunt je stem tijdens de week dus veranderen naar aanleiding van bijvoorbeeld nieuw verkregen informatie. Alleen je laatste stem telt mee voor de uitslag.
  • Je kan alleen stemmen als je ingelogd bent.
  • De pool start vanaf de week voor aflevering 2, maar je kan ook later (op elk moment) mee gaan doen met de pool.

Waarop kan je elke week stemmen?
Dit is ingedeeld in 2 categorieŽn:

Basisvragen: (De punten die je hier kan winnen worden basispunten genoemd.)
  • Wie winnen de proef van deze etappe?
  • Wie komen deze etappe als eerste aan?
  • Wie komen deze etappe als laatste aan?
  • Wie winnen deze etappe een amulet?/Wie vallen deze etappe af? (deze vraag verschilt per aflevering)

Bonusvragen: (De punten die je hier kan winnen worden bonuspunten genoemd.)
  • Wie worden de winnaars van Peking Express 2007?
  • Wie eindigen als tweede aan het einde van de race?

Hoe werkt de puntentelling?
Iedereen begint met 0 punten, dus ook zij die later instappen. Heb je een juiste voorspelling gedaan, dan krijg je hiervoor een aantal punten. Heb je het fout, dan krijg je daar natuurlijk geen punten voor. Ook als je een keer vergeet te stemmen, krijg je uiteraard geen punten.

Het aantal te behalen punten per vraag is afhankelijk van het aantal koppels dat nog in de strijd is. Hoe minder koppels in de strijd hoe minder punten je krijgt per vraag. Voor het goed voorspellen van de winnaars krijg je dubbele punten.

Zoals hierboven al gezegd, zijn de vragen opgedeeld in 2 categorien: de basisvragen en de bonusvragen. De antwoorden op de basisvragen zijn (over het algemeen) direct na de uitzending bekend. De punten kunnen dus ook direct toegekend worden. Het antwoord op de bonusvragen is pas aan het einde van de serie bekend. Om de pool nog spannender te maken is besloten de voorspellingen op deze vragen mee te laten spelen tijdens de serie. Dat wil zeggen dat als een voorspelling juist zou kunnen zijn omdat het koppel nog in de race zit en dus als winnaar of als tweede zou kunnen eindigen, wordt deze vraag goed gerekend en krijg je hiervoor punten. Zodra een koppel de race moet verlaten en dus geen winnaar of tweede meer kan worden, worden de eerder toegekende punten voor deze bunusvragen van alle eerdere afleveringen weer net zo hard afgetrokken van je totaal. >:D Je puntentotaal kan dus zowel omhoog als omlaag tijdens de serie.

Wat gebeurt er als er dingen in de serie gebeuren waar de pool geen rekening mee gehouden heeft?
In dat geval beslist de spelleiding. We proberen deze situaties zo eerlijk mogelijk op te lossen. Dat kan soms misschien in je nadeel en op andere momenten juist in je voordeel werken. Helaas kunnen ook wij niet in de toekomst kijken. De spelregels en puntentelling kunnen achteraf dus nog veranderen in uitzonderlijke situaties.

Hoe kan je zien hoe je tot nu toe gescoord heb?
Zo spoedig mogelijk na de uitzending worden de punten toegekend en kan je in de verschillende overzichten zien hoeveel punten je behaald hebt tot nu toe.

Je heb nog meer vragen?
We hopen dat duidelijk is hoe de pool werkt. Mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet om deze te stellen in het topic " Peking Express 2007 Pool " op het PE-forum.