Artikel

Met een blok aan je been door China

Het nieuwsblad (HHM)
Uit: het nieuwsblad online , 11 maart 2005
[/size]
Voor de derde aflevering van Peking Express stapt de hele karavaan op de trein in Xian en reist af in de richting van de Yangtse, China's levensader en de derde grootste rivier ter wereld. Onderweg worden de paartjes gesplitst en krijgen ze iemand van een ander stel als blok aan het been met zich mee.
Chinese slaaptreinen zijn best comfortabel tegenwoordig. En voor de reiziger is het wel handig dat er geen limiet is voor de hoeveelheid bagage die je meeneemt. Het hele Peking Express-circus met 18 camera's en cameralui stouwt de trein barstensvol technische spullen. Twee Noorse toeristen, die met grote ogen gadeslaan hoe de hele Peking-ploeg zich in Xian op de trein worstelt, zullen zich de doortocht van Peking Express nog lang heugen. In de nachtelijke verwarring bij het afstappen in Wanyan, slepen de tv-lui per abuis de rugzakken van de Noren mee. Daar zit je dan opeens in China zonder bagage! Door een onvoorstelbaar toeval kruisen de Noren later opnieuw het pad van de Peking Express en kunnen ze hun rugzakken alsnog recupereren.

De molensteen

Hectische taferelen zijn ook tijdens de derde aflevering weer schering en inslag. De deelnemers krijgen op hun weg naar de Yangtse-rivier af te rekenen met een kwaadaardige ingeving van de productieleiding: het principe van de molensteen. Daarbij worden de vaste stelletjes gesplist en krijgen ze iemand van een ander duo als blok aan het been. Ergernis en wanhoop loeren om elke hoek.

Op hun weg door China passeren de deelnemers in de derde etappe de grootste dam ter wereld, een monster dat de Yangtse-rvier afdamt en het water in de valleien van rivier met 175 meter doet stijgen.

In het eindpunt Yichang wacht de overlevende paartjes het volgende spel. De verliezers van de dag worden naar huis gestuurd.


[Terug naar mediapagina]
[/iurl]