Realitynet - Realitynet.org

Oudere seizoenen => Peking Express => Peking Express 2008 => Topic gestart door: 8berg op 10-03-2009, 15:26:05

Titel: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 10-03-2009, 15:26:05
Geachte lezers en forumbezoekers,
We hebben kunnen lezen dat Expeditie Robinson een vervolg krijgt maar Peking Express te dode is opgeschreven. We zullen het dus moeten doen met dat wat op ons netvlies staat gegrift en de beschikbare Dvd's. Maar er is zoveel meer! Vandaar hierbij de oproep aan een ieder ( forumbezoekers en oud-deelnemners)om allerlei verhalen en gebeurtenissen vooral te melden en hier te laten weten.Ik zal zelf, hoe kan het ook anders, een voorschotje nemen. Ja echt, ook ik heb nog steeds zaken die niet vertelt zijn!

Lokatie: Zuid-China
Moment: de befaamde (of beruchte) barbeqeu waarbij wij Just En Brechtje mochten uitnodigen, het vervolg van de groepjesvorming!

We hadden een heerlijke barbeqeu gehad waarbij we alles van wat er aan kip zit te eten kregen. Zelfs de poten braden ze op de barbeque, d'r zit echt geen smaak aan. Maar goed voor het moraal was dit een prachtig moment.
's Nacht sliepen we op een soort recreatiepark in de door de organisatie meegenomen tentjes. Het was verrukelijk weer en 's ochtends heb ik , volgens mij voor het eerst, heerlijk kunnen zwemmen. Zwemmen tussen de ijsvogeltjes, te gek. Nou waren we natuurlijk zo langzamerhand wel al wat gewend maar die chinezen blijven rare lieden.
Lees.
Dat chinezen anders toileteren dan dat wij dat doen was ons inmiddels bekend. Een gat, een emmer, een kuiltje overal hadden we onze bruine jongens al in gedraaid. Van lekker poepen was eigenlijk never sprake. Ja in het begin toen we nog in een hotel mochten slapen maar na een week moesten we bij de "locals" verblijven ( en terecht!). Goed, daar in Zuid-China op dat recreatieterrein ging het anders.
Er was een sleuf waar je je behoefte moest doen, er sijpelde voortdurend wat water door die dan je drol(len) moest meenemen. Aan de zijkanten van de sleuf waren voorgevormde "voeten" gemaakt alwaar je in moest gaan staan. Die pasten dus mij niet ( maatje 47). Vandaar balanceren, al tijdens de broek uitdoen. Balanceren met je broek op de enkels en dan ook nog mikken omdat anders je hielen/ schoen/broek en andere kleur kregen. Dat was mij al regelmatig gelukt hoor, en tijdens het liften was dat niet altijd je dat! Ok, ik zit daar, komt er plots iemand bij mij langs lopen, een chinees. Hij gaat achter mij zitten!, ook poepen!!! Geloof me dat kakt niet lekkere, iemand die van achter jou ziet poepen. Ok we zijn natuurlijk niets gewend omdat we geen poepcultuur hebben, maar t'kan nog gekker. Er ging ook nog iemand voor me zitten!, daar keek ik dus recht tegen aan. Het rustig poepen ging niet meer dus ik ging vauit hurkhouding staan. Dat deden mijn poepgenoten ook, we staan daar dus gedrieén onze broek op te hijsen. Een blanke man van 1.94 en twee chineze mannetjes die amper tot mijn iddel kwamen. Dolkomisch gezicht moet dat zijn geweest. We schoten dan ook alle drie in de lach omdat we door kregen dat dit een absurde situatie was. Lachen met op het laatst tranen in de ogen. Ben nadien ergens in de bosjes gaan zitten, wij hebben niet zo'n poepcultuur en alleen kakt het een stuk rustiger!, maar het blijft een prachtsituatie.
Poepen in China doe je nioet alleen!

bruine groeten rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 16-03-2009, 20:19:18
 nou lekker ik zat net te eten...  ::rofl::

groet´n,

jan
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 16-03-2009, 21:00:34
nou lekker ik zat net te eten...  ::rofl::

groet´n,

jan
::rofl:: nou ja Jan , dat kon ik natuurlijk niet RUIKEN!!!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 24-03-2009, 09:49:02
 ::joehoe::
Goed het wordt dus nog steeds gelezen dus hierbij het tweede (poep) verhaal!

Lokatie: Midden-China
Moment: aan het einde van een zeer vermoeiende lift dag.

Het was al enigzins donker toen we hoorden dat het eerste koppel ( Jeroen & Manja, wie anders!!!) het einddoel al hadden bereikt. Op dat moment werd via GPS een ieder zijn positie bepaald. Weet echt niet meer waar wij stonden in het klassement, maar vast niet bovenin!
Goed wij moesten een slaapplekje zoeken en stonden in een dorppie met eigenlijk alleen maar een hoofdweg door het dorp waarover verschrikkelijk hard werd gereden( en getoetert!!!!. We zaten in één of ander eethuisje, laat, moe, en eigenlijk hadden we zoiets van laten we hier maar gaan liggen. Dat mocht echter niet omdat bleek dat het een soort hotel)letje was. Het beleid was zojuist omgebogen, hetgeen betekende dat we alleen maar meer bij locals mochten overnachten. Hotels was to easy en minder leuk voor het beeld.
Zoeken dus langs een weg met alleen maar langsscheurende vrachtwagen die soms een deel van hun goed verloren door de slechte staat van de wegen. Overal troep dus. Aanbellen, ´t was inmiddels een uur of 8 ´s avonds. En ja hoor Jorien haar smeekbedes werden gehoord, we vonden weer een slaapadresje. Haast ondanks de vervelende camera die alles nog eens weer extra verlichtte. De mensjes waren uiterst behulpzaam bij het inrichten van onze tijdelijke slaapkamer.

Ik moest nodig en maakte via de inmiddels bekende gebaren duidelijk dat `ik moest`. Lachend maar duidelijk herkennend werd mij de plaats van het toiletteren gewezen, een sleuf waarbij je op een soort plank kon steunen. De sleuf was wel een meter of 5 lang. Overal lag wat dus de doorspoeling was niet optimaal. De geur was dan ook nafenant, stinken dus. De familie bestond uit vader,moeder en een stuk of wat kinderen, meer dan 1 in elk geval!
Vader voerde het woord, moeder voerde uit en de kiddies zagen we giechelend op de achtergrond.
Goed we waren moe hadden in het hotelletje al wat chips gegeten dus slapen. Nou dat kwam goed uit want om exact 21.00 uur ging het licht uit!!! Aardedonker was het overal, alleen de snelweg verlichte nog enigzins ons tijdelijk verblijf. Slapen dus. Ik moest echter alweer!!!. Vergeet niet dat ik dagelijks de kliekjes van Jorien ook op mijn bord geschoven kreeg. Jullie weten, of niet maar dan nu, dat ik de houding had dat als je daar iets te eten kreeg je het ook op moet eten. Wij rijke westerlingen daar een beetje rondreizen om wat mooie plaatjes te schieten en dan ook nog niet je bordje leegeten kwam in mijn woordenboek niet voor! dus........ een spreeuw is geen mus, eten!

Al weer uit de broek. Zoekend naar de plek die ons gewezen was moest op de tast en het schamele licht van de voorbij razende auto´s. Trap af en zoekend naar de gammele achterdeur, gevonden!. Nou was het ergens daarachter, ik schuifelde langs een ruwe meer en vond met mijn voeten een verdieping in de grond, dat moest de sleuf zijn!!!!
Met mijn handen zocht ik verder tastend in de donkere ruimte. Ja ik voelde iets, maar... het gaf mee en het was warm.... nee..... er zat al iemand geleund tegen de enigzins loszittende plank. Uit de kreetjes die tot mij kwamen bleek dat mevrouw op dezelfde lokatie zat, te kakken, en och ik moest zo nodig. Dus.. een plekje naast mevrouw gezocht en zo poepend in de duisternis mijn zaakje laten vallen. Wederom dolkomisch maar uiterst ongemakkelijk.
De volgende ochtend moesten we weer erg vroeg op pad, ´k heb mevrouw niet kunnen bedanken voor de nachtelijke poeppartij. ::trots::
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Broer karel op 26-03-2009, 12:28:32
Uitdrukkingen van Rinck:
"Dus ... een spreeuw is geen mus" en
"Wie gokt is niet goed wijs, maar wie niet gokt wint nooit een prijs".

Laat ik ook een aan toevoegen:
"Al zijn je verhalen nog zo rond, zij komen altijd neer op stront".
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 26-03-2009, 13:34:42
Uitdrukkingen van Rinck:
"Dus ... een spreeuw is geen mus" en
"Wie gokt is niet goed wijs, maar wie niet gokt wint nooit een prijs".

Laat ik ook een aan toevoegen:
"Al zijn je verhalen nog zo rond, zij komen altijd neer op stront".
prachtig, een nieuwe in de reeks en deze wel heel toepasselijk, dank
ik maar denken "broer Karel" is nieuw voor me
maar je kent alles al!
greets rinck  ::jaja::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-03-2009, 12:05:22
geinspireerd door het rond van "broer Karel" zet ik zo eens na te enken en kwam in mijn gedachten het poepverhaal van Karla tegen!!!
Lokatie: Noord -India
Tijdstip: de eerste dag nadat Jeroen & Manja eruit lagen.

We werden gedropt op een wat lullig bleekveldje nabij een hotel. Het was ons al duidelijk dat wij weer als tweederangs burgers in een tentje konden gaan slapen terwijl de crew lekker kon gaan "dikkedakken" in het luxe consort. Nou moet je natuurlijk niet klagen in een land waar het kastensysteem er nog steeds voor zorgt dat 80% van de bevolking alleen maar een keetje met golfplaten heeft om in te slapen, althans in de steden!. Wat dat betreft waren de tentjes zelfs luxe. Daar dachten Karla & Sophie duidelijk anders over. Ze vonden het maar onrein, en... ze hadden een punt omdat de tentjes echt nog niet één keer ook maar een beetje gereinigd waren, het zand vauit Zuid-China ( lees het BB-verhaal) zat er nog steeds in!
Goed, schoonmaken dus zoveel dat lukte. Er werd ons voorts te kennen gegeven dat we ons grotendeels zelf moesten redden en niet bij het hotel mochten aankloppen. Nou ja, daar hebben we ons niet zoveel van aangetrokken 'k Heb dan ook wat eten besteld bij de receptie en laten weten dat de nota naar dhr.Poppe kon gaan. Dat had effect we kregen gelijk de meest lekkere broodjes geserveerd, kwestie van gewoon regelen: geen gelul gebak van Krul!!

Verder waren we dus op ons zelf aangewezen en communicatie met de crew was er minimaal.In het hotel mochten we niet meer komen, zelfs niet om naar het tiolet te gaan. Nou konden we ons zelf redelijk vermaken hoor dus voedsel bij elkaar leggen wat water en meegepikt bier en "feestje"! Dat ging leuk, en tot laat wisten we ons te vermaken.
Ik moest 's nachts weer eens wat water wegbrengen en sloop uit mijn tent op zoek naar een plekje om te "wateren". Achter de tenten langsgeslopen hoorde ik wat gestommel bij de tent van Karla & Sophie. ( Als ze dit lezen springen ze alsnog uit hun vel!!!) En .... wie zit daar.... Karla.... boven een gaatje in de grond zit ze een drol te draaien .... en stinken, niet geloven.
'k Heb haar de andere dag er lachend mee geconfronteerd. Hoe kunnen nu twee zo propere dames een drol achter de tent aan het draaien zijn? Rinck... hou op daarover praat men niet... maar het stonk er nog.
Dus het blijft;
al is een verhaal ook nog zo rond... het blijft en gaat altijd over stront!!!!
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 30-03-2009, 21:34:52
Gelukkig was ik nu niet aant eten! Zo lees ik nog eens wat! Echt  ::rofl:: dit.
Die Karla toch...
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 1-04-2009, 09:09:34
 ;D
ja Hurricane als je nou over eten begint dan kunnen we nog wel even....... verhalen genoeg!!!
laat ik beginnen bij de wat mildere:

Lokatie: Midden-China
Tijdstip: de avond voordat we de proef met de aalscholvers deden.

Weten jullie het nog?, de Moonhill. We kwamen als tweede aan net achter Karla & Sophie en vóór Jeroen en hoe heet ze ook al weer!!!
Omdat we tweede waren mochten we meedoen aan de proef der proeven en dan vooral vanwege de prachtige lokatie. Als jullie de beelden niet meer kennen; opzoeken. Echt onwerkelijk zo mooi.
Goed, we werden als voorbereiding op de proef voorgesteld aan de visser en zijn gezin. De man in kwestie was wat chagarijnig, en niet onterecht zoals later bleek. Maar 't werd ons ook duidelijk dat we hier zouden overnachten.
'k Had intussen ook de bus met bobo's ontdekt en had al begrepen dat deze proef bijzonder was. 's Avonds tijdens het proefvissen zagen we een vastgebonden luchtballon met een cameraman erin, een enorme organisatie rond deze proef dus dat moest wel wat bijzonders zijn! Maar goed 't gaat nu over het eten.
We hadden met het proefvissen nogal wat vis gevangen. Die ging natuurlijk mee naar "huis".
Op tv. is nog te zien dat we die zelf gingen slachten. Nooit gedacht dat ze dat zouden uitzenden want om Marianne Thiemme en haar dierenpartij hebben we de beelden toen we kippen slachten nooit gezien!!!! Hier dus wel.
Lekkere visjes die we gelijk daarna gingen consumeren. De maaltijd werd in gezamelijkheid met opa & oma genuttigd, daar nog wat kinderen bij en dus een gezellige samenzijn. De vrouw des huizes stond weer in de "keuken" en at staand. We lieten het ons smaken, echter de verse vis had nogal wat graat in zich. Ja wat doe je daarmee!!!
Keek wat in het rond met mijn mond vol met graat. De Oma zag dat en lachte me toe. Ze liet me zien hoe dat op zijn chinees gaat: uitspugen gewoon op de grond, waar iedereen gewoon bij zit!!! Echt, vond het geniaal, waarom zo moeilijk doen, gewoon uitspugen!. Toen kwam nog het mooiste, de kat werd geroepen en die ging met mijn hap graat /vis/ speeksel aan de haal. Prachtig voorbeeld van hergebruik.
'k Zou het hier ook wel introduceren, weet echter niet of onze cultuur daarvoor geschikt is????
Wat denken jullie?, hier ook eens proberen.

lekkere groet rinck   :P
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 6-04-2009, 12:16:26
Ja dat kan ik me wel herinneren. Daar was je vrij goed in dat vissen met die aalscholvers, jammer dat ze opeens geen zin meer in hadden  ::rofl:: Werd het nog spannend ook! Ja die Chinezen spugen gewoon in hotelkamers! Of niet Rinck? Ik weet niet of dat wel zo´n goed idee is omdat hier te introduceren. ::rofl::

groet´n,

jan
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 20-04-2009, 08:31:11
Nog even terugkomend op het voorgaande verhaal:
'k vertelde daar over de visser die wat narig was, en niet zonder redenen.

Wat wij niet wisten is dat elke game van te voren werd doorgenomen door de crew.
Doel was natuurlijk om na te gaan of het haalbaar was en mogelijk niet te gevaarlijk.
Dat was ook hier op de gele rivier gebeurd, dagen voordat wij aankwamen was men al gaan proefdraaien.
Dat proefdraaien was bij onze visser gedaan en daar ging het gelijk al fout. Bij één van de eerste shots was de aalscholver in de schroef van de volgboot geraakt en gedood!!!! Dit was natuurlijk een ramp voor de visser.
Het verhaal gaat dat zo'n visser een jaar of tien (10) zo'n vogel aan het trainen is voordat zo'n dier het "vak" verstaat. Nou twijfel ik daar een beetje aan maar goed ga er maar van uit dat het veel tijd kost om zo'n dier af te richten, dus....... een spreeuw is geen mus!
Logisch dan ook dat deze man verschrikkelijk baalde. De crew heeft na het incident de portemonnai getrokken en gezamelijk het geld voor een nieuwe vogel opgehoest ( we hebben het over ettelijke honderden €). Natuurlijk dat hij nog steeds de pe in had, ook toen wij langskwamen, daar was het allemaal om te doen: zo'n grijze hollander met zijn roodharige dochter die zonodig ook moesten vissen met de befaamde aalscholvers! Logisch dat de man dacht waar doe ik dit voor!
greets rinck  :-[
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Zartan op 21-04-2009, 20:25:35
Dus.. een plekje naast mevrouw gezocht en zo poepend in de duisternis mijn zaakje laten vallen. Wederom dolkomisch maar uiterst ongemakkelijk.
De volgende ochtend moesten we weer erg vroeg op pad, ´k heb mevrouw niet kunnen bedanken voor de nachtelijke poeppartij. ::trots::
doeg rinck

Haha die Rinck! Gezamelijk poepen is weer eens wat anders dan gezamelijk ontbijten/lunchen/ dineren  ;D

Wel ontzettend leuk dat na VIER jaar nog steeds verhaaltjes binnendruppelen! Volgend jaar jubileumpje Rinck?

Grtz

Mars
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 12-05-2009, 15:22:36
Haha die Rinck! Gezamelijk poepen is weer eens wat anders dan gezamelijk ontbijten/lunchen/ dineren  ;D

Wel ontzettend leuk dat na VIER jaar nog steeds verhaaltjes binnendruppelen! Volgend jaar jubileumpje Rinck?

Grtz

Mars
Hé Zartan, "oude "makker!!!
'k ben d'r ff van tussen geweest, een wat vroege vakantie zeg maar, Zuid Spanje
prachtig land en een nog veel mooier klimaat, dwz nu , straks is het daar te warm ( Andalusië)
Ja Zartan , nog steeds na vier jaar. 'k Had ook hier ergens al een keer vertelt dat ik nog steeds lezingen geef over ditzelfde onderwerp. Verhaal en beelden doen het nog steeds. Maar goed ook jij zit hiet nog steeds op org.
grote groeten rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 13-05-2009, 15:59:53
door de verschillende lezingen komen er soms weer zaken naar boven drijven,
zo ook deze.

Lokatie; woestijntrip met ezel en schapen
omstandigheid; dorst/honger en zo'n 38 graden.

Jorien was de bedienster van het "kompas" wat ons in de goede richting bracht en naar een lokatie alwaar wij een vlag zouden zien staan. We liepen al een paar uurtjes, hadden al gieren zien vliegen, waren al gewend aan onze metgezelin(en, hadden ons verwonderd dat ook hier mensen (kunnen) wonen en voelden ons op ons gemak in de woestijn (behalve dan die temp.)Soms liepen we op paden soms echt dwars door de woestijn. De ezel was wat ongewillig in onze keuze van paden en dus zochten we steeds weer naar "verharde lijnen" in het landschap. Een prachttocht die ons de omstandigheid van het harde leven deed vergeten. Ok zandhappen, maar met de temp was te dealen.
We vonden een `recht`pad dat eindeloos leek te zijn en gingen wederom met goede moed met versnelde pas. Na ruim twee km. op datzelfde pad klonk er van heel ver geluid wat op muziek hoorde en we keken enigzins verschrikt om ons heen. Hier radio 3 FM, dat verzin je toch niet. Naarmate wwe ons pad vervolgden werd het geluid defineerbaarder en het was echt muziek! Aan de horizon doken bewegende beelden op, spannend en een beetje bevreesd toch ook wel. De bewegende beelden werden duidelijker, het werden mensen en we liepen naar elkaar toe. De muziek werd harder en hetr was jammergenoeg een ander genre dan 3FM, de katten klonken erin door oftewel het indiase vrachtwagenmuziek met , in onze oren, veel kattegeklaag.
Naarmate de mensen dichterbij kwamen werd het ons duidelijk wat het waren.
Woestijnmensen met een ghettoblaster die voluit open stond. Loop je aan het eind van de wereld en dan kom je dit soort van beschaving tegen. Het werd nog erger. Ook zij waren verbaasd, toen ze onze huidskleur ontwaarden was er maar één beweging; handpalm naar voren en vragende ogen gevolgd door een mond die tuitte en riep MONEY, Money, money
We waren weer even terug in de harde werkelijkheid die INDIA heet.
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 23-05-2009, 07:09:30
nog een verhaal ,waarvan ik twijfel of het verstandig is het hier neer te schrijven??
Maar toch, 'k doe het5 in gedeelten. Kijken wat jullie reaktie is.

Lokatie India
Situatie: Reizen in India met de bussen
Kreet: "You don't trafel in India without money, so out!!!!!!!"

Voor de kijkers onder jullie, jullie weten vast nog dat wij, met name wij!, regelmatig uit de bussen werden gegooid omdat we mochten /konden/wilden betalen. 'k Kan jullie vertellen, er is niets frusterende dan uit een bus worden gegooid.
t'Begon natuurlijk allemaal als gijn/pesterijtje van Krieke die ons op een gegeven moment toeliet in een bus waar zij ook al in zaten. Onze verhouding was toen al wat stekelig, we hadden juist door hun al een aantal keren een omweg in de schoenen geschoven gekregen. Logisch, nou ja logisch(?), want ik ( wij) was zijn verjaardag vergeten, en hem ( en Natalie) niet uitgenodigd bij de welbekende Barbeque in Zuid-China. En juist ik zou dat moeten weten omdat ik ook daar in India jarig was. Stom dus, Krieke mocht je dit ooit nog es lezen: SORRY (ZON)
Maar goed zij zaten in de bus en wij dus.....ook. Toen de conducteur bij hem langs kwam maakte hij duidelijk dat ik zou betalen, geniaal natuurlijk, 'k had het zelf kunnen bedenken. Maar...... we mochten niet betalen voor ons vervoer, so out: "You don't trafel in India without money, so out" werd keihard bewaarheid ven we werden er uit gegooid. Dat was de eerste keer. Zo volgden er nog een aantal keren, daar moet je dus.... iets op vinden, maar wat???? ::regenboog::

Geven jullie eens een aantal oplossingen. Ben benieuwd wat er op komt.'k Beloof jullie dat ik uiteindelijk vertel hoe ik het heb opgelost. DWZ. als de goede oplossing erbij is!!! Stel je voor dat er toch nog een remake komt!!! ::pinokkio::
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 27-05-2009, 20:13:12
Mooie verhalen weer Rinck! Maar volgens mij weet ik de oplossing al. Trouwens dat van Krieke is ook een erg vriendelijke oplossing >:D
Maar volgens mij geef je stiekum geld aan zo´n lokale buspassagier en vervolgens laat je hem kaartjes voor jullie kopen...  ::jaja::

groet´n,

jan
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 4-06-2009, 09:07:45
Mooie verhalen weer Rinck! Maar volgens mij weet ik de oplossing al. Trouwens dat van Krieke is ook een erg vriendelijke oplossing >:D
Maar volgens mij geef je stiekum geld aan zo´n lokale buspassagier en vervolgens laat je hem kaartjes voor jullie kopen...  ::jaja::

groet´n,

jan

Ja Jan, jij als "grootste" fan zou ook niet weten hoe het in elkaar zat. Sterker 'k heb het jullie zelfs persoonlijk verteld, toch?

En indeed, 'k heb geld bij een rijke familie ( die in Alamabad bij wie we mochten overnachten omdat we als eerste aankwamen!)kunnen "lenen" (maar liefst ong € 20,=, dus geld genoeg). Elke keer als we weer in problemen kwamen haalde ik de "slaaptechniek" naar voren. Dat ging als volgt: We stapten in een bus en om de aandacht van de cameraman te ontlopen zei ik tegen Jorien: "pappa is moe en gaat slapen , blijf jij maar voor in de bus om te kijken of we goed zitten en zo kun je ook de andere teams in de gaten houden'. De cameraman bleef dan bij Jorien en ik regelde achter in de bus een "betaalde" gratis lift. Dit was nadat we drie keer zonder pardon uit de bus zijn gegooid hoor en jullie weten het : een ezel in't gemeen die stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen. In India heet dat "you don't trafel in India without money, so out". Busdriver stop the bus!!!!. k'hoor het nog wel eens hardop schreeuwen in mijn dromen!!!!

Jan, top, jij weet alles nog, gun je eigenlijk een soortgelijke reis. ::bravo::

doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Vieffan op 10-06-2009, 09:34:39
Vals spelen dus :o. ::rofl::  wel slim bedacht. Dat die camera mensen niet iets door kregen. Eerst er altijd uitgegooid worden dan ineens niet meer. En altijd het zelfde liedje. :P
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 10-06-2009, 19:16:48
Vals spelen dus :o. ::rofl::  wel slim bedacht. Dat die camera mensen niet iets door kregen. Eerst er altijd uitgegooid worden dan ineens niet meer. En altijd het zelfde liedje. :P
hé Vieffan wordt er maar es drie maal achterelkaar uitgegooid, dan wil je wel alles doen hoor.
Slim klinkt wel heel anders dan vals!!!!

de crew kreeg iets door maar konden er niet de vingers achter krijgen.
Ze daagden me uit om het nog een keer te doen. Ik zei prima, maar wat wordt de inzet. Dat wij eruit vlogen was het antwoord. Ik kreeg niets ervoor in de ruil, nou zeg nou zelf da's niet echt aantrekkelijk.
De eerstvolgende keer dat het wel aan de orde kwam en ik het weer voorelkaar kreeg moesten we een andere route volgen voordat de conducteur ons controleerde. ::rofl:: Hadden die mensen die ons hielpen mooi een extraatje. ::jaja::
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 11-06-2009, 18:09:21
Hey Rinck,

dat klopt je had het zelf verteld. Ik heb dus duidelijk wel opgelet. ;)
Je had ook nog al wat van die luke spullen verzameld tijdens die editie! Erg uiteenlopende dingen kan ik me herinneren  ::ok::

groeten uit het friesche land,

jan
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 22-06-2009, 15:48:41
Hey Rinck,

dat klopt je had het zelf verteld. Ik heb dus duidelijk wel opgelet. ;)
Je had ook nog al wat van die luke spullen verzameld tijdens die editie! Erg uiteenlopende dingen kan ik me herinneren  ::ok::

groeten uit het friesche land,

jan

Hé Jan, ben nog steeds aan het verzamelen hoor. 'k Raak echter ook wel weer eens wat kwijt door het weg te geven aan belangstellenden. Zo ben ik mijn Himalaya vlaggetjes al kwijt/weggegeven.
Gelukkig hebben we de foto's nog. ::tandpastasmiley::
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 9-07-2009, 11:17:32
 ::joehoe::
Door Jan zijn opmerking over het verzamelen van allerlei spulletjes moet ik zoineens denken aan alle "bordjes"

die ik verzameld heb door Stein ( één van de cameramannen). Hij verzamelde de bpordjes die je aan een hoteldeus hangt als je niet gestoord wil worden'Ï ame sleeping", room sevice, Don''t disturb enz.. Vwerzamel ze nog steeds maar pronkstukjes zijn natuurlijk de chinese en ook indiase schildjes. 'k Heb ze even tijdelijk uit de collectie gehaald omdat ik bij de lezingen steeds weer moest uitleggen dat ik al die zaken "geleend" had/heb!!! Voor de meeste groepen is dat heel plausibel maar voor een aantal Oost-Groninger damesgroepen maar moeilijk te verkropen. ::regenboog::
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: luigi78 op 11-07-2009, 14:33:23
Ha Rinck,

Ik heb eind mei met mijn vriendin een reis door de landen Slovenië, Kroatië, Servië, Macedonië, Albanië en Montenegro gemaakt.
Erg indrukwekkend om te zien, soms ook wel schokkend wat de oorlog voor sporen heeft nagelaten daar.

Albanië is een land waar weinig van bekend is, maar het landschap is supermooi daar.
Zit er aan te denken daar nog een keer heen te gaan en daar dan wat meer tijd voor uit te trekken.

Groet Erwin
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 21-07-2009, 09:06:34
Hé Erwin,
Klasse jongen, weer eens op pad geweest!
Ben nog nooit die richting op geweest maar hoor meer van dit soort verhalen.
Die oorlog had nooit gemogen maar dat is altijd met oorlog. Terugkijkend heeft het weinig gebracht en veel vernield!
Hoe lang ben je geweest? en nog eens teerug om te liften??? misschien?
Wij gaan straks "gewoon" naar België, lekker een weekje lopen/fietsen/lezen en rondkijken.
Verder is Letland weer in zicht, dus wie weet!!! ::joehoe::
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 22-07-2009, 09:37:41
 :)
Vakantietijd!
Ook dat kennen ze in China hoor, waarschijnlijk niet voor een ieder weggelegd maar toch!

Voor de kenners/kijkers: opnames vóór de geplande en koersbepalende Barbeque in Zuid-China:

We kwamen aan op een soort resort waar je kon kamperen en/of vertoeven in een huisje. 'k Zag er allemaal wat gedateerd uit en 't kon zo hier en daar wel een likje verf gebruiken maar toch had het wel iets.
Ons werd gevraagd, we hadden gewonnen wie er bij ons BBQ uitgenodigd kon worden. Dat zou 's avonds gegeven worden en we mochten twee koppels uitnodigen. We hoefden niet lang na te denken. De uitkomsten zijn algemeen bekend!

Dit stukje gaat echter, 'k heb het wel al eerder vertelt/geschreven, over de middag die er aan vooraf ging. 't Was heerlijk weer en er was gelegenheid tot zwemmen, alhoewel dat weer aardig fris was heb ik dat de andere ochtend toch geprobeerd. Maar s'middag mocht ik wat rondkijken op dat resort. Kregen we niet altijd de gelegenheid voor en vaak moest je dat op eigen verzoek doen. Goed ik wat rondstruinen op dat resort en zo kwam ik in de buurt van de keuken waar aardig wat rumoer ontstond door mijn komst. De voorbereidingen voor het BBQ 's avonds waren in volle gang, iets wat ik op dat moment beslist niet in de gaten had. Kippen werden onthoofd en van organen ontdaan. Wat ik vreemd vond is dat ze het bloed opvingen, daar werd vast iets van gemaakt, maar wat????. Alles maar dan ook alles werd geschoond en bewaard zelfs de poten. Zo verging het ook een paar vissen, ze leken op een soort meerval. Mooie dieren, het slachtafval ging samen met dat wat van de kippen over was in een grote pan. Soep waarschijnlijk.
Goed, het keuken gebouw lag hoger dan de "toiletgebouwen". Toen ik dan ook nodig uit de broek moest en mij met mijn broek op mijn enkels in de  voorgevormde "voetstappen" plaatste om vervolgens hurkend boven de goot plaats te nemen zag ik alles wat in de keuken wel werd weggegooid/spoelt langkomen. Samen met het "bruine goud" van mijn voorgangers ( dan wel letterlijk omdat ze er nog HURKEND ook zaten!!!)een prachtig schouwspel wat richting mijn toekomstige zwemparadijs spoelde. Oftewel al kakkend kwamen de veren en een deel van het bloed langs. Zelfs bij het kakken draait je maag in het rond. Zo wordt poepen in China steeds weer een belevenis!
doeg rinck
en een plezierige stoelgang 
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 29-07-2009, 00:07:09
Hey Rinck!

gelukkig had je van te voren nog een duik in het frisse Chinese water genomen  :)
Had je nog veel trek tijdens de BBQ? Hahaha!
Hoe is het met je Engels? I klem het tussen mijn benen? ;D Je blijft wel vermakelijk in die serie!

grtn,
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 5-08-2009, 15:57:10
Hey Rinck!

gelukkig had je van te voren nog een duik in het frisse Chinese water genomen  :)
Had je nog veel trek tijdens de BBQ? Hahaha!
Hoe is het met je Engels? I klem het tussen mijn benen? ;D Je blijft wel vermakelijk in die serie!

grtn,

je weet me steeds weer te verbazen!!!
Dat je dat nog allemaal weet, of kijk je de afleveringen nog een keer door?
And indeed mij English is bad, but not too bad hoor!

en k'heb wel gewoon gezwommen hoor, kom een beetje bloed en wat ingewanden
moet wel zeggen als je t'weet is't nog smeriger, maar geloof me in China is alles smerig
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 19-08-2009, 09:25:05
 ::joehoe::
zo terug van weggeweest,
weekje België, jazeker België
daar is al zoveel over geschreven en gezegd maar..... terecht wat mij betreft!!!

Het blijft een raar land en je maakt er dus altijd iets mee: we waren in Beringen terwijl daar een dame werd gearresteerd die de "zware jongens" had helpen ontvluchten met niet deze keer aaneengeknoopte lakens maar gewoon een gehuurde helicopter, dag daarna getuige van een zelfde soort arrestatie van we weten niet wie (maar we mochten gewoon staan kijken, niks geen linten en doorlopen aub.!)deze keer een stevige staartmans die werd toegeschreeuwd dat hij zijn handen uit zijn zakken moest halen omdat ze waarschijnlijk vreesden dat daaruit één of ander Dirty Harry-gun tevoorschijn zou komen, en nog een dag daarna een hondsdolle bouvier die iik met mijn verrekijker op afstand moest houden!!!

Verder rustige week gehad hoor!!! In Antwerpen maar geen mosselen gegeten omdat het toch ook weer wat zielig is voor die Belgen met dat hele Westerschelde-gedoe. Een beetje solidair mag je toch soms ook wel zijn, ofnietdan????

Benieuwd naar jullie vakantie gebeurtenissen, ook zo rustig  ::ohno:: ::ohno:: ::ohno::
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 24-08-2009, 23:37:26
Hey Rinck,

ach ben vorige week nog in de Belgische enclave Baarle-hertog geweest. Apart een stukje België in Nederland. Heb je wel even een frietje gehad met een kwak mayonaise? Dat hoort er toch ook bij. Nog wat Belgische vrienden ontmoet? Chris, Herman, Krieke ::tandpastasmiley:: of Karla, Sophie?
Ja ik was die serie even opnieuw aan het bekijken. Dat was ik weer vergeten maar ik vond het mooi toen ik het weer hoorde. Trouwens je had de finale kunnen spelen als die man jullie niet uitnodigde. Heb je na de uitschakeling daar flink van gebaald of was het gelijk van: nou jammer dan.

groeten,

Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-08-2009, 12:53:10
Hey Rinck,

ach ben vorige week nog in de Belgische enclave Baarle-hertog geweest. Apart een stukje België in Nederland. Heb je wel even een frietje gehad met een kwak mayonaise? Dat hoort er toch ook bij. Nog wat Belgische vrienden ontmoet? Chris, Herman, Krieke ::tandpastasmiley:: of Karla, Sophie?
Ja ik was die serie even opnieuw aan het bekijken. Dat was ik weer vergeten maar ik vond het mooi toen ik het weer hoorde. Trouwens je had de finale kunnen spelen als die man jullie niet uitnodigde. Heb je na de uitschakeling daar flink van gebaald of was het gelijk van: nou jammer dan.

groeten,

poe, Hurricane je komt op een zeer gevoelig vlak. Een onderwerp wat hier op het forum nog niet eerder(??) besproken is.
We hadden iets van 4 amuletten dus € 40.000, een bedrag dat ik niet elke maand verdien zullen we maar zeggen. Verder werd PE1 door Belgen gewonnen en ging het programma echt wel ergens over(toch?) maar toch ook vooral om de kijkcijfers!!!!
PE2 weer door Belgen laten winnen valt niet goed bij het (Nederlands) publiek, dus.....vul maar in. En toch vlogen we eruit, how was that possible ( maar even in mijn "2e taal") ::hypocriet::
Benieuwd wat jouw uitkomst is, try!!
greets rinck


Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 28-08-2009, 10:36:07
 ::)
'k hou het "spannend" hurricane maar 't had vooral met Jorien te maken!!!
en natuurlijk ook wel met mij, maar zij was de aanleiding
of nee eigenlijk niet maar toch........ ::hypocriet::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 4-09-2009, 17:44:16
Hey Rinck!

Dat lag volgens jou aan Jorien? Wat ik me zo kan herinneren is dat jullie een goede lift hadden en jullie lagen voor op Karla en Sofie. Want die proef met dat spinnewiel daar wist jij wel raad mee. Terwijl Sofie meer zin had om dat spinnedingske kapot te slaan, dat is een teken van zwakte maar goed. Die vriendelijke bestuurder wou jullie nog even aan zijn familie voorstellen, nog even wat drinken. iets wat jullie wel vaker deden. Waarin Jorien voor de camera altijd beweerde dat jij Rinck alle tijd nam en dat zij weer verder wou racen. Dus denk ik dat het niet aan Jorien lag. Misschien heb ik even een detailtje gemist maar anders zou ik het niet weten. Dus vertel eens hoe de vork in de steel zit ::jaja::.

groeten,

hurricane
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 5-09-2009, 22:08:06
Hey Rinck!

Dat lag volgens jou aan Jorien? Wat ik me zo kan herinneren is dat jullie een goede lift hadden en jullie lagen voor op Karla en Sofie. Want die proef met dat spinnewiel daar wist jij wel raad mee. Terwijl Sofie meer zin had om dat spinnedingske kapot te slaan, dat is een teken van zwakte maar goed. Die vriendelijke bestuurder wou jullie nog even aan zijn familie voorstellen, nog even wat drinken. iets wat jullie wel vaker deden. Waarin Jorien voor de camera altijd beweerde dat jij Rinck alle tijd nam en dat zij weer verder wou racen. Dus denk ik dat het niet aan Jorien lag. Misschien heb ik even een detailtje gemist maar anders zou ik het niet weten. Dus vertel eens hoe de vork in de steel zit ::jaja::.

groeten,

hurricane

Beste Hurricane,
'k Heb wel al vaker vertelt en ook geschreven dat je nog niet de helft ziet en hoort.
Daar komt nog bij dat ze ( de productie) het mooiste/spannenste laten zien en de rest weglaten.
Wij ( Jorien en ik ( zei de gek!) hadden van meet af aan wel in de gaten dat de reis niet voor ons was maar meer voor jullie!!! ( kijkcijfers dus). 't Is verder inmiddels 5 jaar geleden het programma is niet meer dus....
k'kan nu vrijuit schrijven!!!
Hou je vast.

Wij hadden iets van 5 ammuletten goed voor € 50.000, een bedrag wat ik niet elke maand verdien. Naast het genieten van de reis kwam er bij mij ook een ander doel... geld. 'k Werd dan ook gaandeweg wat fanatieker én blind voor allerlei andere zaken. Jorien zag dat en wou ook graag verder maar niet ten koste van.... vul maar in. Het was dus ook Jorien die op een gegeven moment ze": "Rinck ik zie dollardtekens in je ogen". Dat is nooit de intentie van onze deelname geweest. Jorien dus stelde voor om het wat rustiger aan te doen, stoppen stond niet in het contract ( ja, stond er wel op straffe van.....)
Het was dus Jorien die ons tegenhield en mij behoedde voor nog meer stomme dingen. Waar een klein meisje groot in kan zijn en waar en oude lul nog iets kan leren......

Dat met die spinnenwiel zat echt iets anders in elkaar. Het ging mij ook niet zo geweldig af, maar ze hebben de beelden wat door elkaar gegooid. Zo zie je dus dat ze echt met beelden kunnen bepalen wat er moet gebeuren........
Dat detailtje kun je niet zien omdat ze het niet laten zien.
zo zie je maar:  "don't believe everything you see!!!"
greets rinck

Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 8-09-2009, 00:29:20
Hmmm dat moet je me nog maar eens live uitleggen.  ::jaja:: Ik weet het je hebt me wel eens wat verteld. En ja  ::jaja:: ik weet het, het gaat om kijkcijfers en het moet natuurlijk vermakelijk voor ons zijn.  Dat van die dollartekens dat waren er volgens mij nog wel meer. Eigenlijk is dat ook best logisch. Als je er bijna bent dan wil je toch eigenlijk ook wel winnen!

groeten,

hurricane
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 8-09-2009, 10:18:22
 ;)inderdaad logisch dat je dan wil winnen, maar voor welke prijs
that's the qeustion
vergeet ook niet dat we ( en ook de anderen) zijn geselecteerd op bepaalde skills en daar wisten ze heel goed op in te spelen. Dat was ook hun doel, het uiterste eruit halen.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik in Allahmabad door Ernst Paul werd benaderd in een overigens voor mij legendarisch gesprek. Ik vroeg hem wat hij er tot nu toe van vond, `prachtig, echt , dat wordt genieten voor de kijker, het mag alleen wel wat harder. Jullie zijn erg vriendelijk tegen elkaar. Toen ik het grapje maakte met de vraag wat levert dat op!!!, liet hij merken dat hij dat niet zo kan waarderen. Als je de beelden terugziet moet ik opmerken dat het van toen af aan indeed wat ruiger werd, ´k kreeg `ruzie` met Krieke. Je kunt je dus in gemoeden afvragen in hoeverre dat was opgezet!!!!!!
live uitleggen kan altijd
say when!

NB. mijn engels wordt wat beter he`?, toch?
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: stressie mama op 12-09-2009, 10:18:00
;)inderdaad logisch dat je dan wil winnen, maar voor welke prijs
that's the qeustion
vergeet ook niet dat we ( en ook de anderen) zijn geselecteerd op bepaalde skills en daar wisten ze heel goed op in te spelen. Dat was ook hun doel, het uiterste eruit halen.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik in Allahmabad door Ernst Paul werd benaderd in een overigens voor mij legendarisch gesprek. Ik vroeg hem wat hij er tot nu toe van vond, `prachtig, echt , dat wordt genieten voor de kijker, het mag alleen wel wat harder. Jullie zijn erg vriendelijk tegen elkaar. Toen ik het grapje maakte met de vraag wat levert dat op!!!, liet hij merken dat hij dat niet zo kan waarderen. Als je de beelden terugziet moet ik opmerken dat het van toen af aan indeed wat ruiger werd, ´k kreeg `ruzie` met Krieke. Je kunt je dus in gemoeden afvragen in hoeverre dat was opgezet!!!!!!
live uitleggen kan altijd
say when!

NB. mijn engels wordt wat beter he`?, toch?
hi
kwil ook wel eens live uitleg maar dan in Belgie 8)denk da ik daar een daje van kan genieten en andere ook  ::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 14-09-2009, 17:14:22
hi
kwil ook wel eens live uitleg maar dan in Belgie 8)denk da ik daar een daje van kan genieten en andere ook  ::zwaai::

Nou ja ,regel wat zou ik zo zeggen
Is wel al een keer geprbeerd hoor maar de animo valt dan altijd wat tegen!
Zelfs bij een reúnie gaat het altijd om dezelfde mensen, en vaak zijn dat de mensen die je ook op een andere manier wel weer tegenkomt of contact mee hebt. Maar 'k zou het echt te gek vinden om in België ( off all places) zoiets te bezoeken. Moet je ook Chris en zijn vader uitnodigen. Wie weet als hij dit leest dattie vanzelf al contact met je opneemt!!! ( hij is wel wat jonger hoor!!!)
Je moet weten "Stressie" dat ik hier in Nederland nog steeds ( ja echt na 5 jr.!!!) nog lezingen verzorg. Lezingen met Peking Express als onderwerp, ja en dan zelfs aan mensen die het nog nooit gezien hebben!!!, nou ja.... ze zeggen het altijd van de Belgen maar....... ( vul maar in!).

Andere forumbezoekers ( oa. Hurricane & consorten) hebben me al een keer uitgenodigd. Was top en zeker voor herhaling vatbaar. Zorg er eerst maar voor dat Pe. nieuw leven wordt ingeblazen!!!! ::joehoe:: ::joehoe:: ::joehoe::
greets rinck

NB. heb ook al keer voor de crew van dit Forum ( Test en consorten) hetzelfde gedaan!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 21-09-2009, 14:02:52
 ::joehoe::
Toe eens Cris, is dat niet te regelen?.
Jij samen met je vader uitleggen waarom je zijn hoofddeksel gapte, zal wat plezier geven!!!
Wie weet heb je nog meer verhalen. Weet je nog dat ik je lijstje ( met chinese woorden) probeerde te pikken. Samen op een hotelkamer naar elkaar loeren, prachtig was dat.'k Blijf erbij je bent een moordgozer!!!
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 25-09-2009, 23:41:09
Ja die Chris met die badmuts van z´n vader! Haha dat was wel lachen. Oh en dat blokken door ene Rinck! Dat zal hij wel niet snel vergeten zijn! Jammer dat ze er als 2e duo uitmoesten, ze waren vermakelijk. Kunnen ze niet eens naar het noorden van Nederland komen, samen met Rinck. Gezellig, mooie verhalen!

groeten,
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 28-09-2009, 14:48:28
Ja die Chris met die badmuts van z´n vader! Haha dat was wel lachen. Oh en dat blokken door ene Rinck! Dat zal hij wel niet snel vergeten zijn! Jammer dat ze er als 2e duo uitmoesten, ze waren vermakelijk. Kunnen ze niet eens naar het noorden van Nederland komen, samen met Rinck. Gezellig, mooie verhalen!

groeten,
Nou ja Hurricane,
je ziet 'k probeer er alles aan but nothing so far.
k Zal hem eens bellen en kijken oftie dan iets van zich laat horen!!!
we give it a try!!
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 1-10-2009, 17:02:02
Hey Rinck,

laat het me ff weten of die Chris valt over te halen. Lijkt me wel leuk om eens iets van hem te horen. Die Belgen hebben altijd wel wat te vertellen toch? ::zwaai::
En ik weet zeker dat ik niet de enige ben die naar de mooie verhalen van Chris en Rinck wil luisteren ::jaja::

groet´n,
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 6-10-2009, 14:38:34
Hey Rinck,

laat het me ff weten of die Chris valt over te halen. Lijkt me wel leuk om eens iets van hem te horen. Die Belgen hebben altijd wel wat te vertellen toch? ::zwaai::
En ik weet zeker dat ik niet de enige ben die naar de mooie verhalen van Chris en Rinck wil luisteren ::jaja::

groet´n,
::tandpastasmiley::
doe ik Hurricane,
k'probeer hem te bereiken maar ja Ambtenaren hé , die hebben het druk!!!
en ik kan het weten!
of ze altijd wat te vertellen hebben???, ja hier op het forum maar verder!!!!
doeg
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Zartan op 15-10-2009, 09:09:05
Tja...ambtenaren, misschien iets voor mij :P

Kleine update, ben vorige maand naar IJsland geweest. En ik moet zeggen......het is daar echt geweldig! Reykjavik is een leuke stad omgeven door water en bergen. Het als je het binnenland intrekt, rij langs prachtige baaien en talloze bergen. Daarnaast is het lekker rustig op de weg (buiten Reykjavik).
En elke dag de mogelijkheid om vis te eten  ::hyper::
Trouwens....walvisvlees smaakte naar biefstuk en papegaaiduiker is ook goed te doen :D

Grtz

Z
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-10-2009, 13:55:13
Tja...ambtenaren, misschien iets voor mij :P

Kleine update, ben vorige maand naar IJsland geweest. En ik moet zeggen......het is daar echt geweldig! Reykjavik is een leuke stad omgeven door water en bergen. Het als je het binnenland intrekt, rij langs prachtige baaien en talloze bergen. Daarnaast is het lekker rustig op de weg (buiten Reykjavik).
En elke dag de mogelijkheid om vis te eten  ::hyper::
Trouwens....walvisvlees smaakte naar biefstuk en papegaaiduiker is ook goed te doen :D

Grtz

Z
hé Zartan,
leuk om eens weer wat van je te horen!
zie je dat andere vleessoorten best binnen te houden zijn, papegaaiduiker is waarschijnlijk net kip, 'ze zijn alleen wel wat mooier!!!
Ging je je banktegoeden halen?
Vis kun je hier trouwens ook dagelijks eten hoor, vraag alleen niet wat het kost!!!
Toevallig net het afgelopen weekend gegeten in de Parelvisser in Groningen, echt grandioos
maar betalen meneer. Eigenlijk niet normaal maat ja je wil wel eens wat.
Ijsland lijkt me wel te gek
greets rinck  ::trots::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Zartan op 29-10-2009, 20:08:26
hé Zartan,
leuk om eens weer wat van je te horen!
zie je dat andere vleessoorten best binnen te houden zijn, papegaaiduiker is waarschijnlijk net kip, 'ze zijn alleen wel wat mooier!!!
Ging je je banktegoeden halen?
Vis kun je hier trouwens ook dagelijks eten hoor, vraag alleen niet wat het kost!!!
Toevallig net het afgelopen weekend gegeten in de Parelvisser in Groningen, echt grandioos
maar betalen meneer. Eigenlijk niet normaal maat ja je wil wel eens wat.
Ijsland lijkt me wel te gek
greets rinck

Hey Rinck,

Zat vorige week in Appelscha met de hele familie van mijn vaders kant.
Ben o.a. naar Groningen, Bourtange en Heerenveen (rondleiding door stadion SC Heerenveen gedaan).
Zijn ook in Drouwen wezen eten, bij restaurant Robin's Ribhouse. Veel eten voor weinig geld! Plus een hele leuke ambiance in dat restaurant.

Voornaamste reden om naar IJsland te gaan was eigenlijk doordat het door de recessie een beetje betaalbaar is geworden :) Heb gelijk wat geld in de IJslandse economie gepompt  ::tandpastasmiley::
En ik moet zeggen......IJsland staat boven aan mijn favoriete landen die ik bezocht heb ^^

Grtz

Marcel

ps. papegaaiduiker smaakte meer naar vlees dan kip  ::trots::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 3-11-2009, 09:52:54
hallo Zartan,
Kris inmiddels gesproken, was top!
Hem gewezen op dit forum en hij zou eens komen kijken. Nou da´s al heel wat toch ::joehoe::
Hij vertelde wel dat het in Belgiè toch heel anders toegaat. Belgen zijn ook andere mensen.
Ondanks dat er toch ook Belgen op dit forum zitten wist hij te vertellen dat herkenning haast niet aan de orde is. Nou vertelde hij ook dat ie,samen met z´n vader , Herman'er maar twee weken in heeft gezeten. En dat klopt natuurlijk, sterker ´k heb hun er zelf uitgewerkt!!!!

Maar nogmaals hij zal komen kijken `HIER` en wellicht zaklen toevoegen of uit de doeken doen.
´k Heb nogal wat dagen met hem doorgebracht en dat taaltje heeft mij helemaal gegrepen. Het blijven topmensen die Belgen. En als ik dan bedenk hoe ik hem in de haven te pakken had. Weet je nog dat ik `het blok aan de been was` nou man dat was humor, ´k heb me echt misdragen en echteraf bleek dat niet alles mocht!!!!
Maar goed dat zijn oude koeien , wie weet heeft KRIS nieuwe!!!
We wachten af!
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 5-11-2009, 17:37:11
Ja Rinck dat was wel lachen! Krissie!!!!! ::rofl::
helaas moesten ze als 2e duo de race verlaten maar ik vond ze wel sympathiek!
Hoe noemde hij jou ook al weer Rinck? Das een echte hè, een echte Hollander met een grote mond (zoiets volgens mij) ::rofl::
Nou Kris kom eens kijken en lezen....
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 11-11-2009, 12:08:09
hé toe eens Kris als je langs komt wat "achterlaten" hoor
dwz reageren!!!! ::jaja:: ::jaja:: ::jaja::

'k ga ook eens op zoek naar Just....... vragen oftie nog boos op me is!!!!!!! ::oink::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 12-11-2009, 23:54:02
'k ga ook eens op zoek naar Just....... vragen oftie nog boos op me is!!!!!!! ::oink::

Wellicht schopt hij je dan nog steeds terug naar je plek ;D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 13-11-2009, 21:58:54

'k ga ook eens op zoek naar Just....... vragen oftie nog boos op me is!!!!!!! ::oink::


Wellicht schopt hij je dan nog steeds terug naar je plek ;D

Dat is zo prachtig hier op het forum, als ik al wat vergeten zou zijn dan weten jullie het nog wel!!!!!

Hij had indeed zo'n prachtige quote: ik schop ( hij is Tukker!!) hem terug naar zijn plek ( of beter Achterhoeker!!)
tsjonge wat wastie boos. Maar 'k heb het toch goedgemaakt met de BBQ? Hij was mij ( ons) eeuwig dankbaar maar goed Krieke kon me toen wel killen!!

Zo zie 'tis de één of de ander!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 3-12-2009, 13:41:39
 ::tandpastasmiley::
Hé Forumgangers,
'k Ga dit forum even "misbruiken". Dus "test" dit er niet afgooien!!
'k Ga nl. samen met een vriend deelnemen aan de actie voor de Serious Request van 3 FM.
Jullie weten dat ze dit jaar in Groningen staan met het glazen huis.
Samen met mijn vriensd gaan we ons verhuren voor : BOMEN VOOR MALARIA
Op de site Groningengeeft.nl staat het initiatief onder deze naam.
Jullie kunnen ons steunen door ons een duimpje te geven, we krijgen met veel duimpjes meer aandacht en krijgen de mogelijkheid een disjockey  "de boom in te sturen". Dwz. dat wordt onze doelstelling!!!
We gaan bomen snoeien, takken weghalen ( Ben ooit eens een keer boomverzorger geworden!) tegen betaling. De opbrengst gaat dan naar de actie tegen Malaria.
Dus..... zegt het voort,zegt het voort en als je in de buurt van Groningen woont en nog een boompje wilt opzetten!!! doen!!!....
greets rinck  ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 6-12-2009, 22:39:57
Mooi iniatief Rinck! Ik zal eens op die site kijken. ::jaja::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: stressie mama op 9-12-2009, 07:51:54
hallo Zartan,
Kris inmiddels gesproken, was top!
Hem gewezen op dit forum en hij zou eens komen kijken. Nou da´s al heel wat toch ::joehoe::
Hij vertelde wel dat het in Belgiè toch heel anders toegaat. Belgen zijn ook andere mensen.
Ondanks dat er toch ook Belgen op dit forum zitten wist hij te vertellen dat herkenning haast niet aan de orde is. Nou vertelde hij ook dat ie,samen met z´n vader , Herman'er maar twee weken in heeft gezeten. En dat klopt natuurlijk, sterker ´k heb hun er zelf uitgewerkt!!!!

Maar nogmaals hij zal komen kijken `HIER` en wellicht zaklen toevoegen of uit de doeken doen.
´k Heb nogal wat dagen met hem doorgebracht en dat taaltje heeft mij helemaal gegrepen. Het blijven topmensen die Belgen. En als ik dan bedenk hoe ik hem in de haven te pakken had. Weet je nog dat ik `het blok aan de been was` nou man dat was humor, ´k heb me echt misdragen en echteraf bleek dat niet alles mocht!!!!
Maar goed dat zijn oude koeien , wie weet heeft KRIS nieuwe!!!
We wachten af!
greets rinck

goedemorgen 8berg

even geleden
mzaar inderdaad wij Belgen zijn toch ook wel tof he ::jaja::
maar jullie praten inderdaad wel vlotter
hopelijk komen jullie nog eens naar Antwerpen of daar in de buurt kunnen we toch eens misschien met andere Belgen (oude deelnemers eens tateren) ::rofl::
 ::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 10-12-2009, 12:05:09
 ::tandpastasmiley::
hé stressie mamma,
leuk je weer ff te "spreken"
sterk hoor, ben net bezig met een "reisje" naar België, dwz. 'k ga met een vriend een weekendje Brussel/Antwerpen of Gent!. Dat laatste heeft onze voorkeur, kan ik Karla & Sophie nog eens opzoeken. Kijken of ze d'r nog wat aan over hebben gehouden. Sophie zou ergens in het buitenland veroeven maar is inmiddels weer terug????
Verder misschien nog eens richting Polleur, op de camping aldaar heb ik de bomen gesnoeid en d'r wacht mij nog meer werk te doen. Maw. leuk weer eens naar België. Tot snel!
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 17-12-2009, 20:40:01
hé Forumgangers,
'k liet jullie al weten over de actie Bomen voor Malaria, de actie om geld voor Giel & consorten oftewel malaria in te zamelen. De actie loopt als een trein en we hebben al € 570,= van allerlei mensen gekregen voor het snoeien van bomen. Even een oproep, willen jullie dec site Groningen geeft.nl even bezoeken en ons initiatief een duimpje geven. Met veel duimpjes  ::ok:: krijgen we nog meer aandacht volgende week ( en dus meer geld!!!) ::jaja:: ::jaja:: en daar gaat het uiteindelijk om.
Thanks
Rinck en Rene
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 18-12-2009, 10:27:36
Leuk initiatief, Rinck en Rene! Mijn duim  ::ok:: heb ik inmiddels gegeven. Hopelijk zullen er nog vele volgen! Succes!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 18-12-2009, 14:30:01
Leuk initiatief, Rinck en Rene! Mijn duim  ::ok:: heb ik inmiddels gegeven. Hopelijk zullen er nog vele volgen! Succes!

Hé LdHmolletje,
'k zag er een duimpje bij!, no. 7 te gek prachtig hoor, thanks ,sterk  zat net op de site en zag no.7 en net daarna jouw post  ::ok::
indeed nog vele meer!
rinck
groene groet, mag ook wit!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 21-12-2009, 14:05:29
Hallo Allemaal,
prachtig dit weer, echt winters aleen...... geen snoeiweer
gelukkig hebben we de foto's nog, van vorige week woensdag dan
kijk maar eens op de site; Groningen geeft.nl bij initiatieven Bomen voor Malaria
We zouden morgen weer gaan snoeien in de stad ( Groningen dus!) en niet bij de eerste de beste!!!
Nee bij Paulette, de winnares van dat andere programma:Topstylist Home Edition van NET5!!!!
maar ja die sneeuw hé  ::ohno::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: tinuzzz op 22-12-2009, 14:31:49
Rinck, ben jij dit misschien? :P

(http://farm5.static.flickr.com/4003/4206077346_38f2be52eb.jpg)
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Broer karel op 23-12-2009, 11:43:13
Nee, volgens mij is het Andre Rieu ... ::ohno:: ::rofl::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 24-12-2009, 22:30:49
Rinck, ben jij dit misschien? :P

(http://farm5.static.flickr.com/4003/4206077346_38f2be52eb.jpg)

hé Tinuzzz(z) ::jaja::
je was d'r dus ook bij!!!
we hebben maar liefst € 570,= door de gleuf laten glijden!!!!
en ja je hebt me dus gesnapt
was je d'r vanavond ook bij, wat een prachtig feest om met zijn tienduizend ( 10.000) op de grote markt te staan!!
Koud maar echt de moeite waard!!!
Wat een feest
NB. je ziet dat ik nog geen "spier" veranderd ben(?) ::pinokkio::
NB2 anders had je mij toch niet herkend! ::trots::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 25-12-2009, 16:43:25
Nee, volgens mij is het Andre Rieu ... ::ohno:: ::rofl::
hé Broer Karel!
'kwas wel al wat gewend hoor, maar deze is nieuw voor me!
Meestal hoor ik iets van "hallo Rudi", en dan niet Carel maar die andere (Voller).
Rieu is dus nieuw voor me! maar dank , alhoewel de muziekkeuze is niet de mijne!!!!
goede kerst
en eet vredig!
rinck
( de enige echte!!!) :o
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: luigi78 op 3-01-2010, 18:11:49
He Rinck, bij deze nog de beste wensen voor 2010! ::ok::

En natuurlijk de rest van de lezers van dit forum ook.
Gelukkig bestaat het forum nog, maar wordt wel weer eens tijd om Peking Express nieuw leven in te blazen, maar ja helaas hebben wij dat niet voor het zeggen.

Hopelijk worden ze daar bij Net 5 dit jaar weer wakker om weer een nieuw seizoen te starten.

Geniet nog steeds van de dvd's van de oude series...

Greetz luigi78
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: tinuzzz op 3-01-2010, 19:43:43
hé Tinuzzz(z) ::jaja::
je was d'r dus ook bij!!!
we hebben maar liefst € 570,= door de gleuf laten glijden!!!!
en ja je hebt me dus gesnapt
was je d'r vanavond ook bij, wat een prachtig feest om met zijn tienduizend ( 10.000) op de grote markt te staan!!
Koud maar echt de moeite waard!!!
Wat een feest
NB. je ziet dat ik nog geen "spier" veranderd ben(?) ::pinokkio::
NB2 anders had je mij toch niet herkend! ::trots::


Dan had ik het toch goed gezien. :P

Natuurlijk was ik erbij, sterker nog, ik stond helemaal vooraan. :D
Wat was het verschrikkelijk koud, maar wel heel leuk. :)

Ik hoop ook dat Peking Express in 2010 terugkeert, ik mis het programma.
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 4-01-2010, 19:12:18
Dan had ik het toch goed gezien. :P

Natuurlijk was ik erbij, sterker nog, ik stond helemaal vooraan. :D
Wat was het verschrikkelijk koud, maar wel heel leuk. :)

Ik hoop ook dat Peking Express in 2010 terugkeert, ik mis het programma.

hé Tinuzzz(z),
'k zag dat je aanwezig was dus gelijk maar posten!!!
Hele goede dagen,weken ,maanden voor dit hele jaar toegewenst, natuurlijk voor alle lezers en lezeressen!!!
Veel postplezier en hopelijk nog meer kijkplezier naar wat dan ook, maar het liefst natuurlijk iet Pekingsachtig!!!
Had toch even wat gezegd man!! dan had ik in elk geval ook een "smoel" bij Tinuzzz. Een fotootje van jouw kant is misschien ook en optie!!! 'k Help je wel als anderen daar opmerking over hebben ( joke). Maar koud was het, ook bij het "eindbedrag" geweest?, was helemaal top ( en weer koud!)
Tinuzzz groeten in Valthermond ( toch???)
en doeg,
rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 4-01-2010, 19:16:39
He Rinck, bij deze nog de beste wensen voor 2010! ::ok::

En natuurlijk de rest van de lezers van dit forum ook.
Gelukkig bestaat het forum nog, maar wordt wel weer eens tijd om Peking Express nieuw leven in te blazen, maar ja helaas hebben wij dat niet voor het zeggen.

Hopelijk worden ze daar bij Net 5 dit jaar weer wakker om weer een nieuw seizoen te starten.

Geniet nog steeds van de dvd's van de oude series...

Greetz luigi78

Hé Luigi78,
een tijdje niets "gehoord", 'k dacht hij is het land weer uit!
Hele grote groeten en een nog veel beter jaar gewenst.
'k Lees dat je Peking ook mist, gaat mij al net zo!!!, gelukkig hebben we de foto's nog en mag ik er nog steeds over praten én schrijven!!!
Binnenkort weer over praten tijdens een lezing.... ja ja het blijft te gek voor woorden... of zoals Art het al 1000 keer heeft gezegd "het zal hun hele leven veranderen"!!!
greets aan je vrienden,
rinck

Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: tinuzzz op 4-01-2010, 19:49:38
hé Tinuzzz(z),
'k zag dat je aanwezig was dus gelijk maar posten!!!
Hele goede dagen,weken ,maanden voor dit hele jaar toegewenst, natuurlijk voor alle lezers en lezeressen!!!
Veel postplezier en hopelijk nog meer kijkplezier naar wat dan ook, maar het liefst natuurlijk iet Pekingsachtig!!!
Had toch even wat gezegd man!! dan had ik in elk geval ook een "smoel" bij Tinuzzz. Een fotootje van jouw kant is misschien ook en optie!!! 'k Help je wel als anderen daar opmerking over hebben ( joke). Maar koud was het, ook bij het "eindbedrag" geweest?, was helemaal top ( en weer koud!)
Tinuzzz groeten in Valthermond ( toch???)
en doeg,
rinck


Ik heb de foto niet zelf gemaakt, maar gevonden op het internet. Als ik je had gezien had ik graag op je afgestapt. :P
We zijn meteen na het eindbedrag naar huis gegaan, het werd te koud. :P

Ik ben degene uit Valthermond ja. ;)

::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 5-01-2010, 15:27:39
Ik heb de foto niet zelf gemaakt, maar gevonden op het internet. Als ik je had gezien had ik graag op je afgestapt. :P
We zijn meteen na het eindbedrag naar huis gegaan, het werd te koud. :P

Ik ben degene uit Valthermond ja. ;)

::zwaai::

hé Tinuzzz(z)
'k heb alles afgezocht maar niets gevonden!
Waar heb jij mij gevonden???
Kon zelf geen plaatjes maken dus wie weet nog meer?
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: ootje op 5-01-2010, 19:28:04
Heej 8berg, schrijf ik in antwoord op jouw vraag een heel stuk over de "echte" Peking-express, die met de trein, reageer je niet eens. Ondank is ´s werelds loon, snik! :-\\
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 6-01-2010, 11:35:46
Heej 8berg, schrijf ik in antwoord op jouw vraag een heel stuk over de "echte" Peking-express, die met de trein, reageer je niet eens. Ondank is ´s werelds loon, snik! :-\\

 ::schaam::
hé Ootje,
sorry hoor maar waar kan ik het lezen!!!
kan me van een tijdje terug herinderen dat ik je vroeg maar heb niets gezien-gelezen.
so tell me where en ik reageer, zoals ik steeds op alles doe, daarvoor is me dit medium waardevol.
greets rinck.
k´ben nog steeds erg benieuwd naar het `èchte`!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: ootje op 6-01-2010, 16:25:24
::schaam::
hé Ootje,
sorry hoor maar waar kan ik het lezen!!!
kan me van een tijdje terug herinderen dat ik je vroeg maar heb niets gezien-gelezen.
so tell me where en ik reageer, zoals ik steeds op alles doe, daarvoor is me dit medium waardevol.
greets rinck.
k´ben nog steeds erg benieuwd naar het `èchte`!

In het topic Nieuw Seizoen PE in 2009? Als je meer wilt weten, vraag je maar.
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 8-01-2010, 08:46:00
 Hé Ootje,
heb inmiddels op de andere topic al gereageerd hoor.
Stom van me dat ik het niet meer wist te vinden.
Wel prachtig verhaal over de echte Peking-Express.... da's ook afzien
Verder veel overeenkomsten, zelfs het weer!!!
Wat dat betreft worden we op dit moment ook weer eens op de proef gesteld,
en waar zijn we mee bezig..... of er voldoende zout is!!!

Had ik het zout uit India maar meegenomen, daar was genoeg en ik kon er goed mee balanceren.....
Weet je nog!!!! ::pinokkio::

zoute groet rinck ::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 30-01-2010, 14:59:19
 :-[ ::zingen::
nou ja dat geloof je toch niet, nu al 5 jaar geleden en nog steeds aanvragen voor lezingen!
´k leg net de telefoon neer!
Ze hadden iets gehoord over Peking Express en waren benieuwd hoe ik daar een lezing over geef.
´k Heb wel al vaker aangegeven, zo blijf je van de straat!!!!
Nu zorgen dat de verhalen en vertellingen niet te groot worden. ::hypocriet::
greets rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: ootje op 30-01-2010, 18:28:47
:-[ ::zingen::
nou ja dat geloof je toch niet, nu al 5 jaar geleden en nog steeds aanvragen voor lezingen!
´k leg net de telefoon neer!
Ze hadden iets gehoord over Peking Express en waren benieuwd hoe ik daar een lezing over geef.
´k Heb wel al vaker aangegeven, zo blijf je van de straat!!!!
Nu zorgen dat de verhalen en vertellingen niet te groot worden. ::hypocriet::
greets rinck

Leuk!  ::ok::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 1-02-2010, 15:19:16
Weet iemand trouwens de reden dat er nog steeds geen nieuw seizoen is van PE?
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: stressie mama op 2-02-2010, 07:46:33
Weet iemand trouwens de reden dat er nog steeds geen nieuw seizoen is van PE?
goede morgen

ja misschien wel money money money ::jaja::(mijn idee) het is niet zo echt goedkoop  denk ik (alé weet ik zeker)h
hopelijk komt er nog een P.E. afwachten dus
of misschien iets anders in het genre ::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 2-02-2010, 15:27:28
Waarom kan het niet in de plaats van zo'n domme reality-soap... Die kosten volgens mij ook handen vol met geld... En ik zie heel wat liever liftende mensen dan Jan Smit in Spanje...
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: tinuzzz op 2-02-2010, 16:03:37
Waarom kan het niet in de plaats van zo'n domme reality-soap... Die kosten volgens mij ook handen vol met geld... En ik zie heel wat liever liftende mensen dan Jan Smit in Spanje...

Ligt eraan, als hij meedoet aan stierenvechten dan wist ik het wel. >:D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 3-02-2010, 14:30:55
Ligt eraan, als hij meedoet aan stierenvechten dan wist ik het wel. >:D
Oke, dan zit ik ook zeker voor de buis...  ::ok::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: luigi78 op 5-02-2010, 22:38:07
Hé Luigi78,
een tijdje niets "gehoord", 'k dacht hij is het land weer uit!
Hele grote groeten en een nog veel beter jaar gewenst.
'k Lees dat je Peking ook mist, gaat mij al net zo!!!, gelukkig hebben we de foto's nog en mag ik er nog steeds over praten én schrijven!!!
Binnenkort weer over praten tijdens een lezing.... ja ja het blijft te gek voor woorden... of zoals Art het al 1000 keer heeft gezegd "het zal hun hele leven veranderen"!!!
greets aan je vrienden,
rinckJa tuurlijk mis ik Peking ook, dus zal nog steeds moeten teren op de oude afleveringen, snap niet dat zo'n geniaal programma plaats heeft moeten maken... Zijn toch nog genoeg routes die ze kunnen doen???

Maar ben inmiddels getrouwd en heb al een paar reisjes gemaakt met mijn vrouw maar in mei gaan we voor het eerst buiten Europa, naar Thailand (Phuket).
Is voor haar geheel nieuw, ik ben er al eerder geweest maar ga sowieso wel dingen zien die ik nog niet eerder heb gezien.

En dat zout in India kunnen we hier nu idd goed gebruiken, kunnen we niet een 'zoutmars' organiseren?

Groeten Luigi78
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: ootje op 7-02-2010, 15:31:49
Ligt eraan, als hij meedoet aan stierenvechten dan wist ik het wel. >:D

Ja, maar dan wel de stier laten winnen hè? ;D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 12-02-2010, 21:50:07
Ja tuurlijk mis ik Peking ook, dus zal nog steeds moeten teren op de oude afleveringen, snap niet dat zo'n geniaal programma plaats heeft moeten maken... Zijn toch nog genoeg routes die ze kunnen doen???

Maar ben inmiddels getrouwd en heb al een paar reisjes gemaakt met mijn vrouw maar in mei gaan we voor het eerst buiten Europa, naar Thailand (Phuket).
Is voor haar geheel nieuw, ik ben er al eerder geweest maar ga sowieso wel dingen zien die ik nog niet eerder heb gezien.

En dat zout in India kunnen we hier nu idd goed gebruiken, kunnen we niet een 'zoutmars' organiseren?

Groeten Luigi78

 ::feest::
Luigi, van harte jongen!!!
Eindelijk het huwelijksbootje gevonden en daN OOK NOG GELIJK WEER REISLUSTIG!!!
Phuket nog wel, ben je Elias (Peking Express 2004, de eerste) nog tegengekomen. Was helemaal gek van dat land!!
Mooi om weer iets van je te horen, how are your friends???
Dat zout is nog steeds het onderwerp hé, zo'n zoutmars is geen gek idee, heb je alleen nogal wat mensen nodig!!
Luigi, nogmaals gefeliciteerd en bedenk het goed: Doe het vandaag, morgen kan het weer anders zijn!!!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 26-02-2010, 16:01:08
Waarom kan het niet in de plaats van zo'n domme reality-soap... Die kosten volgens mij ook handen vol met geld... En ik zie heel wat liever liftende mensen dan Jan Smit in Spanje...

Daar ben ik het volledig mee eens ::rofl::
Tijd voor een nieuwe Peking Express!

offtopic van Lost in Tokyo heb ik ook nooit meer wat van vernomen. Ik had RTL ooit gemaild wat er gebeurt was, want de serie was na 5 afleveringen of zo gestopt. Ze zouden het nog een keer proberen maar ik heb het nooit weer gezien...
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: luigi78 op 8-03-2010, 22:22:09

Phuket nog wel, ben je Elias (Peking Express 2004, de eerste) nog tegengekomen. Was helemaal gek van dat land!!

Nee ben hem nog niet tegengekomen, lijkt me wel gaaf trouwens, kan ik hem ff uithoren over zijn ervaringen met Reinier ;D

Ja ben zelf ook wel gek van Thailand ben er al meerdere malen geweest, is ook zo'n relaxed land om rond te reizen,lekker eten en bovenal zeer betaalbaar.
Met het weer moeten we wat geluk hebben, omdat het er in mei wel kan regenen, maar warm is het in ieder geval.

Jij nog reisplannen?

Greetz Luigi
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 10-03-2010, 16:11:07
Jij nog reisplannen?

Greetz Luigi

hé Luigi & luitjes,

heftige periode achter de rug!, familie-omstandigheden, nou dan weet je het wel.

Verder nog wel "weg" geweest,ja! DWZ. België, te gek land hoor.
Zoals gewoonlijk weer prachtige dingen meegemaakt. En ...... de herkenning is er nog steeds!!!
Zal net als Jorien mijn haar moeten gaan verven.
We waren verzeild geraakt in nachterlijk Antwerpen en kwamen op een reggae-feest terecht, één keer ademhalen en je was stoned!, nou ja die Belgen toch. Maar topfeest.
En daar gebeurde het weer...... ach nee daar heb je Rinck, dat geloofde ge toch niet.
Mijn vriend stond met zijn oren te klapperen.
Maar top-weekend Luigi... wel wat anders dan jouw reis maar dat kan ik ook weer zeggen!!!
doeg rinck ::boogie:: ::boogie:: ::boogie::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 16-03-2010, 21:55:20
 ::ontopic::
hé luitjes,
wat kun je ook in Nederland toch heerlijk uitwaaien!!!
Afgelopen weekend met heerlijk gezeild op de Waddenzee en uitgewaaid op Vlieland.
Moet je nagaan, we zaten zaterdag op een terrasje met appelgebak in de zon,
terwijl het hier ( op het vaste land) regende. Echt top, en natuurlijk kwam "peking" ook weer voorbij.
Kon ook niet anders, we waren met de mensen van camping Polleur uit België op stap.
Daar waren we in 2004 toen we te horen kregen dat we meededen aan Peking Express, dus wat wil je dan ook!!!
Maar goed de vehalen zijn er nog steeds hoor. Deze week ook weer een avondvullend programma voor de dames in Oostwold. We zullen zien wat er van omt
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 19-03-2010, 08:55:35
 ::trots::
gisteravond in Oostwold, off all places, geweest.
Bij de plattelandsvrouwen, zaal vol , prachtig decor, en allen belangstellend.
Weer eens Peking uit de doeken gedaan en deze keer een thema aan de avond gegeven:

"Aander luu bi'nn ook luu" vrij vertaald "andere mensen zijn ook mensen"!!!

Echt, als ik de beelden weer zie is het soms zo onwerkelijk!!!, daar boven in de Himalaya samem metr de boy's en Karla. Blijft een prachtig weerzien.

De belangstelling was/is nog steeds hartverwarmend, de ochs en eehs waren niet van de lucht. De verhalen doen het nog steeds. De woorden van Art klieven nog steeds door mijn dagelijkse leven; "hun leven zal nooit meer zijn als voordien". Me nooit gerealiseerd hoe gelijk hij daarin heeft gehad, en toch gaat het gewone leven weer door, gelukkig!!! ::jaja::
rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 19-03-2010, 14:44:33
Als ik dit zo allemaal van jullie lees lijkt het mij inderdaad een ervaring voor het leven! Het zou trouwens leuk zijn (buiten natuurlijk weer een nieuwe serie) dat de oude serie's vanaf het begin weer eens gaan worden uitgezonden!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-04-2010, 09:19:23
Als ik dit zo allemaal van jullie lees lijkt het mij inderdaad een ervaring voor het leven! Het zou trouwens leuk zijn (buiten natuurlijk weer een nieuwe serie) dat de oude serie's vanaf het begin weer eens gaan worden uitgezonden!
heel sympathiek idee, of ze het overnemen???
soort; "the best off", denk alleen dat ik er dan niet goed vanaf kom!!!
zag laatst nog weer es hoe ik zo'n Chinese agent optilde: hoe kwam ik erbij!!!!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 27-04-2010, 16:01:58
8Berg, welk seizoen heb jij eigenlijk deelgenomen? Ik heb de seizoenen wel allemaal gezien, maar ik ben niet zo goed in namen en gezichten...
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 6-05-2010, 07:30:17
8Berg, welk seizoen heb jij eigenlijk deelgenomen? Ik heb de seizoenen wel allemaal gezien, maar ik ben niet zo goed in namen en gezichten...
Kan ik me iets bij voorstellen hoor!!
Wij, Jorien en ik, hebben het seizoen 2004/2005 meegedaan ( 2005 uitgezonden!)
En mijn hoofd, als je die éénmaal ziet, vergeet je niet zo heel snel, als ik de verhalen van anderen mag geloven.
En nog elke week wordt dat bewaarheid. ´k Heb het hier al vaker genoteerd vandaag in de krant en morgen ligt die krant in de wc klopt! Maar als het goed gelezen is en je hebt er beeld bij dan blijft dat toch een tijdje zitten.
Mijn collega zegt al vaak als we ergens komen± hij is bekend hoor van radio en tv, `dan hebben we dat alvasst weer gehad` zegt ze dan ter afsluiting!!!
Ga nog maar es kijken!
doeg rinck  ::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 9-05-2010, 22:21:28

Wij, Jorien en ik, hebben het seizoen 2004/2005 meegedaan ( 2005 uitgezonden!)
En mijn hoofd, als je die éénmaal ziet, vergeet je niet zo heel snel, als ik de verhalen van anderen mag geloven.


Dat klopt idd. Ik zou hem zo kunnen herkennen.  ::jaja:: Jorien lijkt me lastiger. Maar rinck zie je niet snel over het hoofd! ::rofl::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 10-05-2010, 11:15:51
Hopelijk gaan ze de oude serie's nog eens (in de avonduren) herhalen! Dat lijkt mij wel leuk! Er wordt van alles herhaald, dus waarom de oude Peking Expressen niet?
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 10-05-2010, 21:46:24
Dat klopt idd. Ik zou hem zo kunnen herkennen.  ::jaja:: Jorien lijkt me lastiger. Maar rinck zie je niet snel over het hoofd! ::rofl::
Doet me gelijk denken aan een mooi voorval.
Tijdens een stapavond in de stad ( Gronigen natuurlijk) dacht ik dat ik werd herkend als "oud Pekingganger".
Kreeg samen met mijn vriend een bierje aangeboden van een groepje jongens die heel veel lol hadden.
Toen ik over PE wou beginnebn wisten ze niet waar ik het over had...... Ze vonden dat ik zo op Rudie Völler leek, Rudie Völler was sterspeler in die Manschaft en heeft ook zo'n maf bossie haar. Nou ja vraag ik je..... gelijkenis op der Rudie!!!!!
Maar volgens mij ken je ook dit verhaal al wel Hurricane??? of overdrijf ik weer es!!!!
doeg en grtz rinck  ::nieuwsgierig::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: Zartan op 22-05-2010, 11:11:27
Ze vonden dat ik zo op Rudie Völler leek, Rudie Völler was sterspeler in die Manschaft en heeft ook zo'n maf bossie haar. Nou ja vraag ik je..... gelijkenis op der Rudie!!!!!

Ik ehm....vond je d'r ook altijd wel een beetje op lijken  ::trots::

Rudi Voller vroeger:
(http://image.guardian.co.uk/sys-images/Football/Pix/gallery/2006/05/04/voller.jpg) en tegenwoordig:
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e6/Rudi_V%C3%B6ller_06-2004.jpg)


Het had je broer kunnen wezen waarde vrind ;)

Zartan
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 24-05-2010, 21:21:09

nou idd die vergelijking heb ik wel eens eerder gehoord1 ::rofl::
maar blijft leuk ja.
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 3-06-2010, 13:07:14
nou idd die vergelijking heb ik wel eens eerder gehoord1 ::rofl::
maar blijft leuk ja.
Ja k´doe er natuurlijk ook aan mee om dat in stand te houden. Moet wel zeggen dat der Rudi nu niet mijn favo
was en volgens mij vond Frank Rijkaard hetzelfde. Dat was toch hij die Voller de volle laag gaf.
Mijn haar is nu weer wat langer en dan wordt de vergelijking weer wat minder, gelukkig maar grappig blijft het!!!!grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: luigi78 op 7-06-2010, 23:24:44
Ik zag op Wikipedia dat er in Frankrijk en Spanje dit jaar nog wel een PE is uitgezonden, Frankrijk heeft de route Quito-Ushuaia en Spanje de route Baie D'Along-Bali.

Is er ook een politieke partij voor terugkeer van Peking Express;)?
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 9-06-2010, 15:04:34
Is er ook een politieke partij voor terugkeer van Peking Express;)?
Misschien moeten we er inderdaad maar eens een belangrijk regeringspunt van gaan maken! Wij willen Peking Express terug!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 14-06-2010, 22:25:12
Misschien moeten we er inderdaad maar eens een belangrijk regeringspunt van gaan maken! Wij willen Peking Express terug!
::rofl::
volgens mij zijn jullie wat laat met zo'n partij, gezien de verkiezingsprogramma's was er vast ruimte geweest voor zo'n partij!!! er is toch ook een piratenpartij... dus ik bedoel maar.....
misschien is een charmeoffensief richting tv-stations een beter idee????
Laat duidelijk zijn dat jullie mijn zegen hebben!!!
grtz rinck  ::hypocriet::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 15-06-2010, 14:03:18
Misschien kunnen e een omroep oprichten met hoofdzakelijk programma's als Peking Express, Expeditie Robinson, Wie is de Mol etc... ;D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 21-06-2010, 09:20:57
Misschien kunnen e een omroep oprichten met hoofdzakelijk programma's als Peking Express, Expeditie Robinson, Wie is de Mol etc... ;D
volgens mij ben je wat laat molletje!, we hebben toch net die hele toestand weer gehad.
En nu maar weer wachten, wat denk je zo tegen kerst hebben we een nieuw kabinet.
En maar klagen, nee dan vraag ik je om even weer de beelden van PE in gedachten te roepen:
'k zie die mensen in op de zoutvlaktes nog slapen in hun tentjes, en ik maar denken dat het tijdelijke verblijven waren!!!!

Maar goed een politieke zenderpartij of indeed een eigen omroep, als je maar met genoeg mensen bent!!
Succes ,ik ben van de partij (ha,ha! ::rofl:: ::rofl::)
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 9-08-2010, 16:26:08
Misschien kunnen e een omroep oprichten met hoofdzakelijk programma's als Peking Express, Expeditie Robinson, Wie is de Mol etc... ;D
je bent wel een volhouder, dat waardeer ik zeer,
kijk maar eens op mijn antwoord van de laatste keer en googel Luddo Pope maar eens!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 9-08-2010, 16:38:42
je bent wel een volhouder, dat waardeer ik zeer,
kijk maar eens op mijn antwoord van de laatste keer en googel Luddo Pope maar eens!
grtz rinck
Het blijft dan ook een van de beste programma's aller tijden! Het had gewoon alles wat een programma moeste hebben!

Grtz Erik
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 16-08-2010, 06:52:46
 ::joehoe::
Een troost: ROBINSON komt terug!!!!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 16-08-2010, 13:15:15
Gelukkig wel, en ook Wie is de Mol...!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 22-08-2010, 21:46:02
::joehoe::
Een troost: ROBINSON komt terug!!!!!!
Jullie weten toch dat mijn deelname aan PE in feite te danken is aan Robinson eiland No.1. Dat was de directe aanleiding om ons aan te melden, dus........
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 25-08-2010, 06:52:15
 ::gordijn::
geachte pe-bezoekers,
mag ik jullie nog eens even wijzen op mijn "nieuwe" werk, het aankleden van het landschap!
kijk maar eens op www.paardenindrenthe.nl , op die site kun je lezen wat het één en ander behelst. Prachtig werk en een goede respons. Zoineens into the horses!!!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-09-2010, 23:28:40
 ::tandpastasmiley::
Eens even weer een nieuw stukje: 'k Ga "lesgeven" in Hoogezand!
Thema: vertrekken en terugkeren met op de achtergrond natuurlijk Peking Express.
Prachtig toch. Had ik al een keer gedaan maar nu kwam de vraag opnieuw aan de orde.
Zo blijft het tot in mijn genen zitten. Verder komende winter nog twee lezingen, en al eentje gepland voor maart 2011.
'k Hou jullie op de hoogte en misschien dat we ooit nog een keer tot een "grotere lezing" komt, kan ik jullie ook uitnodigen. Wat denken jullie van de plaatselijke kroeg in Wedde????
 ::ok::
grtz rinck
en tot wederhoren!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 28-09-2010, 14:01:23
En wat ga je zoal vertellen over vertrekken en teugkeren?

Trouwens, waar in hemelsnaam ligt Wedde?????? ???
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 2-10-2010, 21:43:25
En wat ga je zoal vertellen over vertrekken en teugkeren?

Trouwens, waar in hemelsnaam ligt Wedde?????? ???

ik ga natuurlijk iets vertellen over "lange" tijd van huis te zijn en vooral wat dat met je doet als je in dit soort landen hebt gebivakkeerd. Vervolgens wat een thuiskomst is met problematieken als hondenpoep en rommel op straat..... heb je beeld daarbij!!!!!

Wedde ligt in Groningen ( google!!!) dichtbij Winschoten, als dat je iets zegt!!! ::jaja::
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 5-10-2010, 10:06:09
ik ga natuurlijk iets vertellen over "lange" tijd van huis te zijn en vooral wat dat met je doet als je in dit soort landen hebt gebivakkeerd. Vervolgens wat een thuiskomst is met problematieken als hondenpoep en rommel op straat..... heb je beeld daarbij!!!!!

Wedde ligt in Groningen ( google!!!) dichtbij Winschoten, als dat je iets zegt!!! ::jaja::
grtz rinck
Oke! Nu heb ik er inderdaad een beeld van! En Winschoten weet ik wel te vinden!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 19-10-2010, 14:58:07
 ::regenboog::
inmiddels "les" gegeven in Hoogezand op het Aletta Jacobs college.
Was echt heel leuk. De les maakt deel uit van een project: vertrekken en weerszien!
'k Heb wat vertelt over de voorbereiding van de reis, vertrek en het meedoen aan zo'n soort programma. Heel wat vragen gekregen en natuurlijk veel mensen, met name meisjes,die wel graag mee willen doen aan zo'n programma. De nazit, waarbij de leerlingen na de officiele les nog benieuwd waren naar de einduitslag en met name onze rol in dat geheel bracht nog weer veel vragen met zich mee. Zo blijft het actueel ondanks dat het alweer een paar jaartjes geleden is. Wellicht dat het mooi is om straks, als het project afgerond is, om een paar essays hier te vermelden/op te nemen. Moet ik "test" maar eens even vragen hoe dat gaat/moet!!! Of anders de leerlingen te vragen of ze het hier willen posten!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 19-10-2010, 15:00:57
Dat klinkt zeer interessant. Helaas kregen wij vroeger op school nooit van zulke interessante gasten... :\'(
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 28-10-2010, 12:50:28
Hey Rinck,

als er nog een bijeenkomst komt in Wedde of waar dan ook dan ben ik zeker van de partij! ::joehoe::

ik ben net ff die serie aan het terugkijken. En ik vroeg me af welke smakelijke chinese gerechten jij allemaal hebt geproefd. Ja dat was in de 2e aflevering. Vond je er wel 1 lekker of was het allemaal niet echt jou smaak. Ik had het idee dat alleen Herman het wel te eten vond. Ik kreeg niet echt trek bij het zien van die gerechten maar ja smaken verschillen.... ::rofl::

groeten,

Jan
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 28-10-2010, 12:54:02
Oja die dronken chinezen op de hotelkamer... hilarisch moment blijft dat toch. ::rofl::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 13-11-2010, 23:48:54
Oja die dronken chinezen op de hotelkamer... hilarisch moment blijft dat toch. ::rofl::
ja, jij ( als geen ander) weet dat soort dingen nog. Was toen even hecktisch hoor!!!
Vooral omdat ik ook een paar pilsjes, van hun gekregen, op had. En later met hun op de vuist, te gek voor woorden maar de productie zat( lees lag!) te ver van ons vandaan. En geloof me 10 van die chinezen is geen partij voor me hoor!!!! ::oink::
greetz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-11-2010, 15:44:19
 ::tandpastasmiley::
eigenlijk zijn er dus al ruim meer dan 100.000 hits als je deze er bij op telt, toch?
2 jaar na dato en 4 jaar na dato zou nu gezamenlijk 5 jaar na dato moeten worden.
Wat gaan we daaraan doen???
grtz rinck  ::pinokkio::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 12-12-2010, 22:29:15
wellicht een duidelijke HINT dat Peking Express terug op de buis moet! ::zwaai::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: D*N op 13-12-2010, 13:09:00
::regenboog::
inmiddels "les" gegeven in Hoogezand op het Aletta Jacobs college.
Was echt heel leuk. De les maakt deel uit van een project: vertrekken en weerszien!
'k Heb wat vertelt over de voorbereiding van de reis, vertrek en het meedoen aan zo'n soort programma. Heel wat vragen gekregen en natuurlijk veel mensen, met name meisjes,die wel graag mee willen doen aan zo'n programma. De nazit, waarbij de leerlingen na de officiele les nog benieuwd waren naar de einduitslag en met name onze rol in dat geheel bracht nog weer veel vragen met zich mee. Zo blijft het actueel ondanks dat het alweer een paar jaartjes geleden is. Wellicht dat het mooi is om straks, als het project afgerond is, om een paar essays hier te vermelden/op te nemen. Moet ik "test" maar eens even vragen hoe dat gaat/moet!!! Of anders de leerlingen te vragen of ze het hier willen posten!
grtz rinck
:o welke klas? Ik zit op die school!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 14-12-2010, 09:52:24
:o welke klas? Ik zit op die school!

Volgens mij was het de hoogste klas van Havo/Vwo!
't Ging over een project waarbij reizen maar ook media centraal stond. Zo was twee weken na mij er een workshop met een bekende schrijver
Het geheel was/is georganiseerd vanuit de bibliotheek in Hoogezand.
En.... het beviel weer zo goed dat ze me nu alweer gevraagd hebben voor volgend jaar!!!!
Dus..... in welke klas zit je?????
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: D*N op 14-12-2010, 10:22:43
Volgens mij was het de hoogste klas van Havo/Vwo!
't Ging over een project waarbij reizen maar ook media centraal stond. Zo was twee weken na mij er een workshop met een bekende schrijver
Het geheel was/is georganiseerd vanuit de bibliotheek in Hoogezand.
En.... het beviel weer zo goed dat ze me nu alweer gevraagd hebben voor volgend jaar!!!!
Dus..... in welke klas zit je?????
grtz rinck
op dit moment havo 5 :o.
Heb er niets over gehoord!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: tdietz op 14-12-2010, 16:56:37
op dit moment havo 5 :o.
Heb er niets over gehoord!
dat komt doordat jij slechts zelden op school bent ;)
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: D*N op 14-12-2010, 17:01:12
dat komt doordat jij slechts zelden op school bent ;)
ik ben er wel hoor! :P
Maar nu nog volgen ::rofl::.
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 19-01-2011, 21:10:41
zeg luitjes en ander volk,
soms kom je van die prachtige dingen/teksten tegen!!
Er was natuurlijk de laatste tijd veel tijd om te lezen ( kerst enzo!) en ik kwam wat tegen wat ik jullie niet kan onthouden:

Uit de Happinez ( ja echt, dat lees ik soms!)van schrijver Dirk Mulder en gids Maarten Olthof.
"Aankomen in India is alsof je al je hele leven vredig sluimert en opeens ongevraagd wakker schrikt van een fanfareorkest. Het is een invasie van je zintuigen,tettert in je oren,vult je neus met heel fijne en verschrikkelijke geuren, doet je ogen knipperen van het kleurengeweld en smoort je hele lichaam in een veel te warme mantel.Soms speelt de fanfare wat zachter maar hetr houdt nooit op!,zolang je er bent! Het volgt je als je eigen schaduw, brent je in vervoering of drijft je tot wanhoop- en na terugkomst mis je het direct.
HET IS ZO STIL IN NEDERLAND"

Prachtig stuk proza, kreeg er kippevel van en het klopt ze akelig, maar dan ook alles.
Voor diegene die ons heeft zien reizen ( of ploeteren) moet dit alles bekend voorkomen, in alle heftigheid. Een vertederend echt stukje. Vandaar dat ik het met jullie deel.
GO INDIA. ::hypocriet::
Nomosté rinck


Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 15-02-2011, 20:21:48
:o welke klas? Ik zit op die school!

hé D*N,
30 mei op het Fivelcollege, onderwerp Mediawijsheid!!!!
opnieuw dus een kans om hetr een keer bij te wonen, grijp je kans!!!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: D*N op 15-02-2011, 20:24:36
hé D*N,
30 mei op het Fivelcollege, onderwerp Mediawijsheid!!!!
opnieuw dus een kans om hetr een keer bij te wonen, grijp je kans!!!
grtz rinck
haha okee ;)
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 15-02-2011, 21:06:58
haha okee ;)
En D*N: we willen er natuurlijk wel alles van horen!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 18-02-2011, 21:21:11
En D*N: we willen er natuurlijk wel alles van horen!
Nou kom langs zou ik zo zeggen!!!!
en anders regel je wat opname apparatuur, toch!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 19-02-2011, 20:47:44
Mocht je een keer in de buurt van Hengelo of Enschede komen, hou ik me van harte aanbevolen!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 20-02-2011, 11:42:09
Mocht je een keer in de buurt van Hengelo of Enschede komen, hou ik me van harte aanbevolen!
nou molletje organiseer daar gewoon wat en nodig mij erbij uit!
Kom met plezier jouw kant op. En weet je wat het mooie is: gelukkig hebben we niet alleen de foto's!!!
Oftewel "geen gelul gebak van krul"!!!! ???

grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 20-02-2011, 15:35:58
Ik zal er eens over nadenken! ::ok::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 22-02-2011, 21:02:12
Ik zal er eens over nadenken! ::ok::

denk net, 'k kom nog wel eens in Delden, da's toch aardig in de buurt???
'k Heb daar een tuin in onderhoud, snoeien van bomen etc.
Een keer wat combineren? ::ok::
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 23-02-2011, 21:46:27
Delden ligt inderdaad vlak in de buurt!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 28-02-2011, 22:03:26
Delden ligt inderdaad vlak in de buurt!
::jaja:: nou dan is een deal toch snel gemaakt!!!
Nu nog publiek, probeer maar wat. Succes verzekerd en smeuige verhalen genoeg. Er loopt nog altijd een Belgische dame rond met onder haar linkerborst mijn handtekening!!!! ::jaja::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 1-03-2011, 22:12:34
Ik ben mijn moeder al warm aan het maken... Trouwens, om haar wat meer info te geven: wat vertel je zoal op zo'n avond?
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 21-03-2011, 19:10:51
Ik ben mijn moeder al warm aan het maken... Trouwens, om haar wat meer info te geven: wat vertel je zoal op zo'n avond?

Ik zou kunnen zeggen, zie mijn andere topic!!!
Maar natuurlijk over mijn/onze ervaringen, en natuurlijk de achtergronden van hoe het echt gaat!!!!
Hoor ik nog van je???
Doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 22-03-2011, 11:32:30
Hey Rinck,

dat van die handtekening wist ik nog niet. Heb je geen tuinonderhoud in Sneek of in de buurt van Zwolle? :D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 22-03-2011, 20:31:05
Ik zal mijn moeder vragen of ze eens wil polsen wat de andere van de club ervan zouden vinden!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 17-04-2011, 16:12:11
Ik zal mijn moeder vragen of ze eens wil polsen wat de andere van de club ervan zouden vinden!
en Molletje, al iets gehoord van mams???? ::joehoe::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 17-04-2011, 16:13:43
en Molletje, al iets gehoord van mams???? ::joehoe::
Mijn moeder lijkt het wel wat, maar de andere dames heeft ze nog niet zo ver gekregen... Maar ik help haar regelmatig herinneren dat ze de anderen moet overtuigen...
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 26-04-2011, 20:07:11
Mijn moeder lijkt het wel wat, maar de andere dames heeft ze nog niet zo ver gekregen... Maar ik help haar regelmatig herinneren dat ze de anderen moet overtuigen...
Hé 'molletje',
morgen bij de oud-medewerkers van de RDW. 'k Heb het spul dus weer actueel en klaarliggen, dus eh.... hoe zit het met mams en haar vriendinnen en jij zelf natuurlijk????

Verder maak ik jullie, allen dus, wel eens melding van mijn 'herkenning' op straat. Nou nu zo langzamerhand 6 jaar na dato dacht ik van dit was het!!!! Nou nee dus.......
afgelopen week weer twee totaal verschillende lokaties ( één was de vuilstort!!!) mensen die mij aankijken en zeggen; "waar ken ik je toch van?". Nou ik dan geen idee.... en dan zoineens..... ja,ja ik zie het jij bent rinck van PE.... nou ja zeg, wat doe jij hier????
Nou wat denk je???.....
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 29-05-2011, 15:28:30
Dan hebben er toch nog wel wat mensen naar de serie gekeken! Maar ja Rinck zoals Kris het zei in serie: Die Rinck das een grote hè... en dat is zo ::rofl::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 21-06-2011, 12:01:20
Dan hebben er toch nog wel wat mensen naar de serie gekeken! Maar ja Rinck zoals Kris het zei in serie: Die Rinck das een grote hè... en dat is zo ::rofl::
zal binnenkort Kris weer eens bellen, laat je wel weten hoe en wat
'k Heb nog een uitnodiging van hem, wie weet!!!
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 24-06-2011, 15:12:35
JAAAAAA!!!! ::joehoe:: ::joehoe:: ::joehoe::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 27-06-2011, 12:06:24
JAAAAAA!!!! ::joehoe:: ::joehoe:: ::joehoe::
volgens mij istie op vakantie..... of aNDER TEL.NO?
WHO KNOWS.
Wat ik wel weet is dat Natalie vandaag jarig is.
Weten jullie dat zij echt een 'stoer wijf" is. Zij heeft echt dingen uitgehaald die voor een vrouw te gek zijn om te doen. Maar zij deed ze! Zal haar eens vragen of ik dat hier mag vermelden?????
grtz rinck
Nat. gefeliciteerd!!!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 7-08-2011, 17:31:57
Hey Rinck,

nou word ik wel nieuwsgierig wat die Nathalie allemaal heeft uitgespookt toen de camera´s er ff niet bij waren ;D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 15-08-2011, 14:11:53
Hey Rinck,

nou word ik wel nieuwsgierig wat die Nathalie allemaal heeft uitgespookt toen de camera´s er ff niet bij waren ;D

'k heb haar gevraagd maar nog geen respons gekregen. Ze heeft iets gedaan wat natuurlijk buiten het beeld va'n de camera's is gebleven maar echt stoer jongen , niet te geloven!!!! En dat voor zo'n meissie ( toen hé!) ::bravo:: ::bravo:: ::bravo::
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 7-10-2011, 09:23:28
van tijd tot tijd laat ik jullie weer eens weten hoe dat gaat als je weer eens herkend wordt! Nou elke keer is het weer anders. Dat het zo langzamerhand wat verwaterd mag duidelijk zijn maar soms wordt het ook wat hilarisch, schrijf dit met enig zelfspot hoor!

Ben nog steeds 'druk' met mijn project zorg voor Paard en Landschap ( zie www.paardenindrenthe.nl )om zo de verrommeling in het landschap tegen te gaan. Tijdens het erfbezoek komen we natuurlijk bij de mensen thuis en dat is elke keer weer anders. Peking express komt wel eens aan de orde maar vaker niet dan wel. Zo kwamen we bij een paardenhouder in Koekange ( Drenthe) en de moeder zei direct; "Waar ken ik u toch van?". Komt het weer dacht ik nog maar zei niets en gaf geen hints. Het gesprek ging natuurlijk over het erf en de aankleding daarvan. Maar steeds ging het weer; " U komt me zo bekend voor"! Zo'n erfbezoek duurt een uurtje en bij het afscheid viel het kwartje: Ja ik zie het nu!!!, u lijkt precies op Arie, een zoon van vrienden van ons!. Nou ja weer een lookalike zal ik maar zeggen!!!!
doeg rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 23-10-2011, 21:37:56
 ::oink::
soms is het echt niet te geloven!!!!
Vanmiddag een lezing gegeven over Bomen in het Landschap.
Komt er gelijk in het begin van de lezing een mevrouw op me af:
"ik ben hier niet voor de lezing hoor, maar je hebt meegedaan aan Peking Express
en 'k wou je wel een in levende lijve zien". Nou nu ik hier toch ben!!!!
Inmiddels haat 7 jaar geleden!!!!!
Hoezo wat morgen in de krant staat ben ik overmorgen vergeten!!!!!
slaap lekker ,
rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: hurricane op 19-11-2011, 18:15:19
Als je hier in de buurt zou zijn met wat voor project dan ook dan zou ik ook gaan omdat je van PE bent ;D
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 12-12-2011, 09:46:17
Als je hier in de buurt zou zijn met wat voor project dan ook dan zou ik ook gaan omdat je van PE bent ;D

Nou ja van jou '' verwacht'' ik dat ook een beetje, hurricane. Jij bent ook vrij fanatiek hier op het net van PE. Maar totaal '' onbekende'' zal ik maar zeggen, die waarschijnlijk ook niet het totaal van het programma, toendertijd, gevolgd hebben, dat die nog steeds daar op duiden is toch wel bijzonder!! ''k Heb niet zoveel projecten meer richting Friesland, nog wel een klus in de boomverzorging maar niets meer tav Peking Express. De laatste was in Siddeburen ( Groningen) en was weer prachtig, blijft een aparte ervaring hoor, 6 jaar na dato nog steeds daarover vertellen!!!! We zullen zien hoe lang het nog voortduurt, intussentijd eerst weer kerst enzo!! ''t Ga u en de uwen goed.
grtz rinck
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 7-03-2012, 09:06:53
 ::tandpastasmiley::
Nou deze topic ook maar weer ens 'opvullen'.
Gisteren ( nee eersgisteren 5 mrt.) een pracht van een ervaring gehad.
'k Heb voor het eerst in mijn leven een buizerdnest verplaats van de ene boom in een andere!
Als je het Nieuwsblad van het Noorden leest dan kun je artikel wat daarover geschreven is bekijken. Tjsonge wat een mooie klus zeg. Opdracht van een boer die een stukje bos gaat kappen. In één van de te vellen bomen zat een nest, die hebben we er dus uitgehaald, met vergunning, en herplaats in een mooie berk daar in de buurt. Nee geen Peking- ervaring maar wel prachtig om te doen. Wel weer mag om te ervaren dat het artikel "waaghals redt huis van ma buizerd' heet en ik vandaag thuis zit met een geschaafde rug door een tak ( zie mijn andere topic!)Oh , als ik mijn engeltjes niet had!!! 't Zijn nog dezelfde als die toen tijdens Peking hoor. Oh (2), nog een nieuwtje Jorien haar tweede komt eraan, dwz haar tweede kindje, ja ja Rinck wordt nogmaals OPA!!!!
grtz.
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: LdHmolletje op 7-03-2012, 11:16:20
Oh (2), nog een nieuwtje Jorien haar tweede komt eraan, dwz haar tweede kindje, ja ja Rinck wordt nogmaals OPA!!!!
grtz.
Gefeliciteerd!
Titel: Re: Peking Express 4 jaar na dato!
Bericht door: 8berg op 19-03-2012, 14:05:01
Gefeliciteerd!
hé molletje, als alees goed gaat dan komt er vandaag weer zo'n wondertje bij!!!. We zitten te wachten.
grtz